Hoe werkt online wedden?

Ben je nieuw op het gebied van online wedden en wil je uitvinden hoe het precies in elkaar zit?

Schaam je niet! Iedereen is ooit begonnen als een beginner en het wedden zelf is helemaal niet zo ingewikkeld. Vele zijn uitgegroeid tot winnende punters en sommige zelfs tot miljonair.

We hebben leggen het online wedden op voetbal of andere sporten stapsgewijs voor je uit en als je deze pagina helemaal hebt doorgelezen ben je klaar om te beginnen. Dit kan gewoon op je mobiele telefoon, sinds een aantal jaar kan je overal via je mobiele telefoon weddenschappen afsluiten.

We waarschuwen je nu alvast, wed alleen met geld wat je bereid bent te verliezen en als je emotioneel wordt stop dan direct met weddenschappen afsluiten.

Hoe werkt wedden op sport?

Volg deze (5) stappen en je bent klaar om je wed-avontuur te beginnen. We houden het expres simpel voor je, zodat het overzichtelijk blijft. De rest leer je stap voor stap door te spelen en meer artikelen over het online wedden te lezen.

 

Stap 1. Zoek de juiste bookmaker

Het eerste wat je nodig hebt als je wilt beginnen met het online gokken op sport is een bookmaker waar je een weddenschap kan afsluiten. In eerste optiek lijkt het alsof er weinig verschil zit tussen de online bookmakers maar schijn bedriegt. Er zit groot verschil tussen in de hoogte van de welkomstbonus voor nieuwe spelers, de quoteringen en manieren om je geld te storten en weer eraf te halen.

Wij van sportgokken.eu hebben de beste beschikbare bookmakers waar je als Nederlandse spelers welkom bent op een rij gezet. Wij raden als eerste bookmaker Betcity.nl aan, dat is van oudsher een Nederlands wedkantoor waar je als beginner veilig & betrouwbaar je eerste weddenschappen kan afsluiten. Je kan via iDEAL storten en ontvangst een welkomstbonus van 100% oplopend tot €200, dus als je €200 stort ontvang je €400 op je balans om mee te spelen (minimale storting is €10.) Klik hier om de andere bookmakers te bekijken.

 

Stap 2. Zoek de juiste weddenschap

Nu je bent aangemeld en geld hebt gestort zijn we klaar voor de volgende stap, het zoeken van de wedstrijd/gevecht waar je op wilt gaan wedden. Komt er een wedstrijd aan in de Eredivisie of in de Champions League waar je van denkt dat je die goed kan voorspellen? Dat hoeft trouwens niet perse een voetbal weddenschap te zien. We raden je aan om een sport te kiezen waar je al redelijk en/of veel verstand van hebt. Wel gaan we om het gemakkelijk te houden alleen gokken op wie de wedstrijd gaat winnen/verliezen.

Nu we een wedstrijd hebben gekozen gaan we naar de bookmaker en zoeken we de wedstrijd op, dit doe je door in de zoekbalk de competitie of en het team (of speler) in te typen. De zoekbalk is meestal gemakkelijk te vinden onder het kopje ‘Sport’, soms kan het even zoeken zijn maar blijf rustig en geduldig. Nadat je de zoekterm hebt ingetypt verschijnt als het goed is de weddenschap, klik hierop.

 

Stap 3. Kies de winnaar uit

Meestal verschijnen er meerdere opties bij de weddenschap, kies hieruit de ‘Match Winner’ wat betekend “Wedstrijd Winnaar”. Zoals eerder gezegd gaan we namelijk voorspellen wie de wedstrijd gaat winnen.

Nu zijn er drie opties om te wedden, een overwinning thuis van VVV Venlo, een gelijkspel en een overwinning uit van Ajax. De cijfers in de vakjes zijn de odds (waarschijnlijkheid dat de ploeg gaat winnen.) Wat odds zijn en hoe ze werken leggen we je later uit. Eerst ervoor zorgen dat je je eerste online weddenschap met succes kan afsluiten.

De ploeg die aan de linkerzijde wordt weergegeven speelt altijd thuis (in dit geval VVV Venlo.) Als je wilt wedden op een overwinning van VVV Venlo klik je op het knopje x 8.45. Dit geld eigenlijk altijd, als je wilt wedden op de ploeg die als eerste wordt weergegeven, klik je op het meest linker vakje. In het midden is voor een gelijkspel (x 5.30) en wil je wedden op een uitoverwinning van Ajax dan klik je op x 1.38.

Voor het voorbeeld gaan we er even vanuit dat je hebt gekozen dat VVV Venlo thuis van Ajax gaat winnen. Klik nu op het vakje van x 8.45. Je hebt nu een winnaar gekozen, nu gaan we naar stap 4 voor het bepalen van de inzet.

 

Stap 4. Bepaal je inzet

Nadat je op het vlakje van x 8.45 hebt geklikt verschijnt er een nieuw scherm. De betslip, dit is waar je je inzet bepaald. We willen 100 euro inzetten op een overwinning van VVV Venlo thuis tegen Ajax. Voer dan 100 in bij het vakje stake. (Stake = Inzet in het Engels).

Hieronder zie je Potential payout staan van (EUR) 845. Dit heeft te maken met de odds, deze staan in direct verband met eventuele winst. De quotering bepaald hoeveel je kan winnen. Voor ieder ingezette euro krijg je bij winst van VVV Venlo er 8.45 terug. Dus stel je zet 10 euro in dan ontvang je bij winst €84.50.

In principe is het het hoe lager de odds hoe groter de kans is dat een team gaat winnen en vice versa. Dus met hoge odds is de kans dat een team wint kleiner en vandaar krijg je hoger uitbetaald mocht dat toch gebeuren.

  • Hoge odds = kleine kans van winst
  • Lage odds = grote kans van winst

Klik hier om meer te weten te komen over hoe odds/quoteringen werken.

Het klinkt misschien ingewikkeld maar is makkelijker dan je denkt! We gaan verder met stap 5.

 

Stap 5. Sluit de weddenschap af

Nu je de inzet hebt ingevuld, kijk je nog een keer voor de zekerheid dat je geen fout hebt gemaakt in het kiezen van het juiste team/weddenschap en controleer dubbel hoeveel je hebt ingezet. Als dit allemaal in orde is klik je op ‘Send’. Nadat je dit hebt gedaan is je weddenschap live en is het afwachten wie er gaat winnen.

Je kan je weddenschap nu niet meer annuleren, mocht de wedstrijd niet doorgaan dan krijg je je ingezette bedrag terug. Nu is het hopen op het beste en dat je voorspelling uitkomt.

 

Wil je beginnen met online wedden? Bezoek nu vrijblijvend Betiton.com

Bij Betiton vind je het grootste aanbod aan sport weddenschappen tegen de hoogste quoteringen.

Bezoek Betiton.com >

(Ontvang nu €100 stortingsbonus bij Betiton.)

 

1

One thought on “Hoe werkt online wedden?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loader

Welkom op Sportgokken.eu

Om onze website te betreden moet u minimaal 24 jaar of ouder zijn.
Welke leeftijd heeft u?
De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Verder bevestigt u hiermee dat u 24 jaar of ouder bent, dat u zich bewust bent van de risico’s van online kansspelen, en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.
Sorry, we kunnen je (nog) geen toegang geven tot onze website.