Invloed van een 5 set partij bij het wedden op tennis

Wedden op tennis en de invloed van een 5 set partij op de volgende partij

(Ge-update 01/07/2023)

Wij van sportgokken.eu zochten uit wat voor invloed een 5 set partij heeft op een volgende wedstrijd.

De resultaten zullen je verbazen en helpen om winstgevend te wedden op tennis. Wat voor invloed heeft het en wat zijn de implicaties?

Er zijn een aantal logische zaken die gevolgen zijn van een 5 set partij en het de resultaten van de partij erop en het wedden.

Wij hebben de belangrijkste voor je uitgezocht en beknopt uitgelegd zodat je er in de toekomst rekening mee kan houden.

Inleiding

Er wordt vaak gezegd door de media dat als een tennis speler succes wilt behalen in een Grand Slam toernooi, dat ze dan moeten vermijden om 5 set partijen te spelen. Het is overduidelijk dat een speler na het tennissen van een 5 set partij, mentaal en vooral lichamelijk vermoeiend is.

Een van de meest kenmerkende voorbeelden is de wedstrijd tussen Nicolas Mahut en John Isner in 2010 Wimbledon welke eindigde met 68-70 in het voordeel van Isner in de laatste set, de wedstrijd duurde maar liefst 3 dagen (dit was de langste tennis wedstrijd ooit met een totale speeltijd van 11 uur en 5 minuten).

Volkomen verwacht, verloor Isner de volgende wedstrijd in de 2e ronde tegen onze landgenoot Thiemo de Bakker (waar hij normaliter zeker een grote favoriet tegen was) in de hele wedstrijd won hij maar 5 games in 3 sets.

Statistieken Grand Slams 2009 t/m 2012

Er zijn een aantal tennissers die vaker 5 set partijen spelen dan andere. Met name Federer, Isner, Petzschner, allemaal komen ze voor in het onderzoek. We nemen Isner als voorbeeld omdat hij vak in de media wordt genoemd dat zijn slechte prestaties in de Grand Slam toernooien komen doordat hij vaak 5 set partijen speelt, omdat het vaak kiele-kiele is bij hem.

Wat we hebben gedaan is onderzoek naar de impact die het heeft voor de winnaar van een 5 set partij op zijn volgende wedstrijd. We bekeken of het slim was om juist voor of tegen hen te wedden.

Zouden de bookmakers rekening houden met dat de speler een vermoeiende uitputtingsslag heeft gespeeld in zijn vorige partij? We hebben het onderzoek met data van de 4 Grand Slams van het jaar 2009 t/m 2012.

In deze vier jaar, waren er 365 wedstrijden waar dit gegeven voor is  gekomen (een speler 5 set partij gespeeld in vorige ronde). Van deze 365 wedstrijden werden er maar 143 gewonnen door de speler die de 5 set partij in de vorige ronde had gespeeld, een win percentage van 39%. Dit feit is op zichzelf staand al interessant maar meer onderzoek was nodig om een voordeel eruit te behalen.

Als we €100 ingezet hadden op iedere speler die een 5 set partij had gewonnen in de vorige ronde, hadden we meer dan €6660 verloren.

Dit is natuurlijk een belabberd resultaat, en een return on investment (ROI) van 18.2 % is werkelijk verschrikkelijk slecht. Nu weten we dat wedden tegen een speler die in de vorige ronde 5 sets heeft gespeeld een winnende strategie is.

Twee categorieën

Dit is een fantastisch gegeven, maar wat we hierna hebben gedaan is de resultaten van het onderzoek verdeeld in 2 categorieën, een met de top 50 spelers en een met de rest. De resultaten waren nog verbazingwekkender.

Van de 218 resultaten waar een top 5 speler voorheen een 5 set game had gespeeld in de vorige ronde, wonnen ze er 110, dat is een percentage van 50.5 %. Buiten de top 50 waren er 147 resultaten met maar 33 overwinningen, een percentage van 22.4 %.

Hier kunnen we het grote verschil zien hoe spelers omgaan met vermoeidheid, de top 50 spelers kunnen hier veel beter mee omgaan en was er een kleiner voordeel om tegen deze spelers te wedden in deze situatie.

Van de 218 resultaten van de top 50 spelers, zou je ongeveer € 1840 hebben verloren, maar met de spelers uit de top 50 maar liefst €4810 met een return on investment van min 33 %.

Conclusie

De conclusie na het bestuderen van al het bewijs en de statistieken is er het volgende uit gekomen:

We leren hier dus van dat het heel erg winstgevend is om tegen spelers buiten de top 50 te wedden die in de vorige ronde een 5 set partij hebben gespeeld.

Neem dit mee en let hier goed op, iedere keer als je een 5 setter voor ziet komen, noteer hem dan en zie de waarde van het volgende duel in. De hoogste odds om te wedden op tennis vind je bij Betsson.

 

Tennis wedden

Wil je direct beginnen met tennis wedden?

Bezoek nu onze bookmakers en bekijk welke je het beste bevallen.

Bekijk alle bookmakers >

Wil j

0

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loader

Welkom op Sportgokken.eu

Om onze website te betreden moet u minimaal 24 jaar of ouder zijn.
Welke leeftijd heeft u?
De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Verder bevestigt u hiermee dat u 24 jaar of ouder bent, dat u zich bewust bent van de risico’s van online kansspelen, en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.
Sorry, we kunnen je (nog) geen toegang geven tot onze website.