Speel Verantwoord

Het wedden op sport is spannend en leuk. Een gokverslaving echter niet. Zorg altijd dat je tijdig stopt als je voelt dat je emotioneel wordt en geen rationale beslissingen meer kan nemen.

Stel voor jezelf een limiet in wat je wilt uitgeven aan het online wedden op sport en ga hier absoluut onder geen enkel beding overheen. Je doet het namelijk voor de lol en niet om serieus geld mee te verdienen!

Zet nooit geld in wat je niet kan veroorloven te verliezen en gokken onder de leeftijd van 18 is nooit maar dan ook nooit toegestaan. Het is dan ook niet mogelijk om onder de 18 jaar bij onze bookmakers te spelen!

Leer goed je eigen grenzen kennen en maak een budget plan voor hoeveel maximaal per maand kwijt wilt zijn aan het wedden op sport. We willen absoluut niet dat je in de problemen komt door het online gokken dus we raden je aan altijd preventief te stoppen met weddenschappen afsluiten als je voelt dat je er emotioneel onder wordt.

Een gokverslaving is een serieus iets en je moet voor jezelf het risico zoveel mogelijk beperken. Wees er ook van bewust dat je bij veel bookmakers je een limiet voor jezelf kan instellen of jezelf helemaal kan uitsluiten van het spelen via de bewuste website.

Zorg ook dat je niet teveel uren per dag ermee bezig bent, speel maximaal 1 of 2 uur per dag en zorg dat je er ook niet continue met je hoofd mee bezig bent. Zodra je merkt dat je overmatig erover denkt en dat negatieve gevoelens bij je oproept kan je beter even een pauze nemen en/of helemaal stoppen met het online wedden.

Mocht je jezelf niet meer in de hand hebben is het verstandig om direct of zo snel mogelijk hulp te zoeken. Schaam je je er dan absoluut niet voor, er is altijd een uitweg hoe slecht je je ook mag voelen. 18+ SPEEL BEWUST!

Hulp zoeken voor een (beginnende) gokverslaving en/of extra informatie over de gevaren van gokken kan bij verschillende instanties:

GGZ Interventie (Amsterdam)

Stichting Voorkom

Stichting AGOG (Anonieme Gokkers Omgeving Gokkers)

Speel Verantwoord

 

loader