Wedden op basketbal (Top 3 bookmakers)

(Ge-update 03/11/2018)

Als je winstgevend wilt wedden op basketbal moet je een aantal dingen weten.

(Staan verder beneden in het artikel, scroll iets naar beneden voor Basketbal bookmakers.)

Basketbal lijkt wel een sport die is bedacht alleen om op te wedden, met grote sterren zoals Kevin Durant en James Lebron, in het verleden natuurlijk Michael Jordan, die voor een groot spektakelstuk zorgen.

Snel afwisselend spel en veel goals, met snelle wisselingen van wie er de winnende partij lijkt, het heeft wel wat weg van een ritje in een achtbaan.

Het ene moment vlieg je door de wolken, het andere moment kom je weer hard met beide benen op de grond terecht. Door het snelle spel is live wedden op basketbal ideaal.

Het gaat natuurlijk niet alleen maar om de lol, bij basketbal kan je ook goed geld verdienen met wedden, als je weet wat je doet.

 

Wil je Wedden op de NBA, Europese nationale basketbal leagues (LIGA AC, LBL, LEGA A, A1, Meistriliiga & meer) en de EuroLeague?

Bij Netbet.com vind je het grootste aanbod aan basketbal wedstrijden tegen de hoogste quoteringen.

www.Netbet.com

(Profiteer nu tijdelijk van een 100% stortingsbonus bij Netbet. Wedden op Basketbal alleen toegestaan 18+)

 

Wie zijn jouw favorieten in het basketbal seizoen van 2018/2019? 

Zet nu je voorspelling om in winst. We hebben de beste basketbal bookmakers waar Nederlandse spelers welkom zijn voor je uitgezocht, met de hoogste odds en in principe alles wat je nodig hebt om succesvol te wedden op basketbal.

 

Bookmakers Basketbal

Het eerste wat je nodig hebt om op basketbal te wedden.

Zijn de beste online basketbal bookmakers waar je als Nederlandse klant welkom bent.

Deze zijn op een een aantal criteria beoordeeld:

 • Aangeboden wedstrijden
 • Aangeboden competitie (Leagues, NBA, DBL)
 • Welkomst bonus voor nieuwe spelers
 • Gratis Weddenschappen
 • Promoties
 • Veiligheid & betrouwbaarheid (iDEAL wedden)

(Al onze bookmakers opereren legaal binnen de Europese Unie en zijn in het bezit van de benodigde gaming licenties, zodat je straks veilig je winst terug kan storten op je bankrekening.)

€50 Gratis Bet @Netbet

(Wedden op basketbal alleen toegestaan bij een leeftijd van 18+.)

 

Top 5 meest voorkomende basketbal weddenschappen

Het wedden op basketbal en hoe de weddenschappen in elkaar steken is relatief snel te leren, de meeste weddenschappen spreken voor zich.

Wij van Sportgokken.eu hebben toch voor jou even 5 populairste basketbal weddenschappen op een rijtje gezet:

Wedden op de winnaar (Dat kan zijn van een partij, een conference, division of het seizoen)

Dit is heel simpel, een weddenschap op wie er gaat winnen. Je wed dus op wie u denkt dat gaat winnen. In Amerika noemen ze het een “Moneyline” bet.

Verschil (Spread)

Het verschil oftewijl de “Spread”. Deze weddenschap heeft vaak bijna gelijke odds, maar het favoriete team moet met een bepaalde voorsprong aan punten winnen om deze weddenschap winnend af te sluiten. Als je het omdraait moet de verliezende partij met een bepaald verschil aan punten verliezen om de weddenschap te winnen.

Proposition bets

Prop bets zijn de meest voorkomende weddenschappen in het online gokken op basketbal, prop bet staat voor Proposition Bet.

Deze weddenschappen hebben vaak niks met de einduitslag te maken. maar met kleine dingen die gebeuren in de wedstrijd. Een voorbeeld van een Prop Bet is, welk team als eerste de 10 punten scoort of hoeveel punten scoort Kobe Bryant deze wedstrijd.

Er zijn vaak honderden van deze weddenschappen beschikbaar bij de goede bookmakers met name op Amerikaanse Basketbal Wedstrijden (NBA).

Totaal (Total)

Het totaal is een weddenschap die gaat over het totale aantal gescoorde punten van beide team’s.

De bookmaker geeft aan hoeveel ze denken dat de totale score zal zijn, en jij zal moeten aangeven of je denkt dat de score hoger of lager zal uitvallen. De totaal weddenschap is een hele simpele manier van het wedden op basketbal, dit is misschien ook de reden dat het zo populair is, met name in Amerika. (Hiervoor zijn ook veel sites met speciale wed tips.)

Toch is het niet zo makkelijk om een juiste voorspelling te maken van het totale aantal gescoorde punten.

Over/under weddenschap

In principe werkt deze weddenschap hetzelfde als de totaal weddenschap hierboven alleen is het wed-aanbod meestal wat groter. Zo kan je wedden of bijvoorbeeld het totale aantal punten in het eerste kwart over de 30 of juist onder de 30 uitkomt. Lees hier meer over het over/under wedden.

 

Wedden op de NBA

De NBA (National Basketball Association) is verreweg de populairste en meest spectaculaire basketbal competitie ter wereld, met bijna iedere avond wel wedstrijden.

Volop mogelijkheden om te wedden op de NBA dus.

Als je eenmaal informatie hebt verzameld over alle team’s en de speelstijlen kent dan kan je heel erg veel geld verdienen met het wedden op de NBA.

We hebben zelfs een speciaal diepte stuk geschreven over hoe je het beste op bepaalde wedstrijden kan wedden.

Veel mensen weten het niet maar het wedden op NBA basketbal kan je snel enorme bedragen opleveren als je slim inzet (zonder grote risico’s).

Klik hier om het artikel hoe geld te verdienen met wedden op NBA basketbal te lezen.

In Amerika wordt tevens veel gewed op de college competities, de NCAA (National Collegiate Athletic Association). Hier spelen enkele mega sterren van de toekomst momenteel hun wedstrijden.

 

Een vitaal onderdeel om geld te verdienen met het wedden op basketbal is een goede wed strategie hanteren. Het steeds beter worden in het zien van bepaalde spots (weddenschappen) die je geld kunnen opleveren.

Hoe meer weddenschappen je afsluit en hoe beter je de team’s en de statistieken volgt, hoe groter de kans is dat je op de lange termijn winstgevend gaat zijn.

Belangrijk:Het gaat niet vanzelf en je moet er moeite en tijd in steken!

Als voorbeeld: De Golden State Warriors hebben een gemiddelde van 120.0 punten gescoord in hun laatste 5 wedstrijden met een scoringspercentage van 52.5 procent.

Dit is een perfect voorbeeld van een team dat je moet volgen op korte termijn wanneer de de vorm minder wordt. Geen team kan dit niveau volhouden voor een langere periode.

 

Wedden op Eurobasket

De Europese versie van de NBA met net zoveel spektakel is de is de Eurobasket competitie ook wel de European Basketbal Championship genoemd. Dit is het grootste Europese toernooi gehouden en wordt gehouden door FIBA Europa.

Het wedden op Eurobasket is de laatste jaren toegenomen en dat is niet zonder reden, het bied zeker veel spektakel en enorm veel goede wedstrijden om geld mee te verdienen.

De finale van 2017 gaat erom spannen, met in de halve finales Servië dat het opneemt tegen Rusland en Slovenië die Spanje in de eerste halve finale heeft uitgeschakeld.

We zijn benieuwd wie er in de finale gaat verschijnen op zondag 17 september 2017 in de Sinan Erdem Arena
Istanbul in Turkije. *Update Slovenie was de uiteindelijke winnaar.

 

Wedden FIBA Basketbal World Cup 2019

Het eerstvolgende grote toernooi zal de 2019 FIBA Basketbal World Cup worden in China. (Wereldkampioenschap Basketbal). We hopen dat de Europese ploegen dan goed zullen presteren, echter is Amerika de grote favoriet zoals altijd.

Het is ondertussen ook al weer 12 jaar geleden dat er een Europees land heeft gewonnen. Dat was Spanje die in de finale van 2006 Griekenland versloeg met 70 -47.

Eerst moeten de voorrondes nog afgespeeld worden in Europa en Nederland zit nog volop in de running. De tweede ronde begint van 13 september 2018 tot en met 18 februari 2019.

Het toernooi zelf zal beginnen in het einde van augustus 2019 (31e). De finale zal plaats vinden op 15 september 2019 (Het toernooi duurt dus 16 dagen). Er zullen dan volop mogelijkheden zijn om op de FIBA Basketbal wereld beker te wedden.

Wij hebben de beste Nederlandse FIBA Basketbal Wereldkampioenschap Bookmakers voor je geselecteerd.

(Quoteringen zullen geupdate worden zodra mogelijk.)

 

Live wedden op Basketbal

Basketbal is de ideale sport om live op te wedden, snel op en neer gaand spel, veel scores continue actie.

Er is werkelijk bijna iedere seconde iets waar je op kan wedden.

 • Wie gaat het volgende punt scoren?
 • Wie wint het eerste kwart?
 • Welk team of welke speler gaat het volgende schot missen?

(Dit zijn maar enkele voorbeelden en er zijn er honderden van iedere wedstrijd…)

In Nederland worden de wedstrijden van de NBA live uitgezonden via Ziggo sport, dit bied een goede gelegenheid om “In Play” te wedden en een extra zakcentje of serieus geld te verdienen met het live wedden op basketbal.

Al onze NL bookmakers bieden deze mogelijkheid aan, dus neem eens vrijblijvend een kijkje.

 

Het laatste basketbal wed nieuws

Wij van Sportgokken.eu bieden je het laatste basketbal wed nieuws aan. Deze informatie kan je dan later gebruiken op de beste goksites als je wilt gokken op basketbal. Hoe meer informatie je over bepaalde team’s hebt, hoe beter je kan inschatten wie er gaat winnen en op welke manier.

We volgen de ontwikkelingen voor je op de voet en hebben vaak voorbeschouwingen voor de komende NBA wedstrijden vol met waardevolle wed tips & wed strategie en informatie over de team’s.

 

Mobiel wedden op Basketbal

iphone7Het wedden op basketbal en andere sporten wordt tegenwoordig steeds meer gedaan via de mobiele telefoon. Vooral het mobiel gokken op basketbal zit in een stroomversnelling.

We hebben gezorgd dat al onze bookmakers te gebruiken zijn op je Android of Iphone telefoon, via een applicatie of de mobiele website.

Je bent altijd maar een paar clicks weg van een winstgevende bet. Zodat je overal waar je ook bent snel weddenschappen kan afsluiten, zorg wel dat je een internet verbinding hebt.

Deze informatie is eigenlijk alles wat je nodig hebt om te beginnen met gokken op basketbal, er is natuurlijk nog veel meer te leren.

(Kijk hieronder voor de lijst met Nederlandse basketbal bookmakers, kijk goed wat je belangrijk vindt in een bookmaker en begin met basketbal weddenschappen af te sluiten.)

Beste Basketbal Bookmakers

 • Gratis €50 weddenschap!
 • Overzichtelijke website
 • Vrijspelen op odds x 1.60
50% Tot wel €200
Mobiel beschikbaar
Noteringen - 98%
Overzichtelijke website - 97%
Welkomst bonus - 98%
Promoties - 96%
Indruk - 97%
 • Welkomstbonus van €100
 • Hoge quoteringen
 • Nederlandse bookmaker
100% Tot wel €100
Mobiel beschikbaar
Noteringen - 97%
Overzichtelijke website - 94%
Welkomst bonus - 100%
Promoties - 94%
Indruk - 96%
 • 100% Stortingsbonus
 • Snelle uitbetaling
 • Veilig & betrouwbaar
100% Tot wel €75
Mobiel beschikbaar
Noteringen - 99%
Overzichtelijke website - 92%
Welkomst bonus - 96%
Promoties - 96%
Indruk - 95%
 • Gratis weddenschap van €50
 • Nederlandse klantenservice
 • Groot aanbod weddenschappen
200% Tot wel €100
Mobiel beschikbaar
Noteringen - 96%
Overzichtelijke website - 94%
Welkomst bonus - 96%
Promoties - 93%
Indruk - 94%
 • 100% Stortingsbonus
 • Breed aanbod van weddenschappen
 • Overzichtelijke website
100% Tot wel €50
Mobiel beschikbaar
Noteringen - 94%
Overzichtelijke website - 95%
Welkomst bonus - 92%
Promoties - 93%
Indruk - 93%