Aanbevolen

Beste bookmakers

(Ge-update 01/11/2023)

Als je wilt wedden op de NBA moet je een aantal dingen weten.

Wij van sportgokken.eu hebben de beste NBA bookmakers en wed tips voor je op een rijtje gezet.

De NBA (National Basketball Association) is de populairste en grootste basketbalcompetitie ter wereld en wordt gehouden in de Verenigde Staten.

In ons team zitten zelf veel grote basketbal fans en kijken dan ook regelmatig tot in de late uurtjes naar Ziggo Sport om de wedstrijden live te volgen.

Wat heb je nodig om winstgevend te wedden op NBA Basketbal? (Scroll naar beneden)

Allereerst heb je de beste bookmakers nodig, deze hebben we voor je uitgezocht, daarbij speluitleg en uitleg over hoe de play-offs en conferences in elkaar zitten.

Wil je wedden op NBA Basketbal?

✔ Maak nu gebruik van de volgende voordelen:

 • €50 freebet
 • 100% stortingsbonus
 • Hoogste odds bij het basketbal wedden
 • €300 stortingsbonus bij het casino gedeelte

Bij Bet365.nl vind je het grootste aanbod aan NBA weddenschappen tegen hoge quoteringen.

(Profiteer nu van de 100% stortingsbonus.)

NBA Bookmakers

Om voorspellingen te doen en weddenschappen af te sluiten op de National Basketbal Association heb je bookmakers nodig.

Bezoek vrijblijvend onze NBA bookmakers en bekijk welke je het beste bevallen.

We speciaal hebben ze geselecteerd op een aantal criteria:

 • Aanbod aan NBA weddenschappen
 • Welkomst bonus voor nieuwe spelers & promoties
 • Betrouwbaarheid
 • Gebruiksvriendelijkheid/helpdesk

(De bookmakers die wij hebben geselecteerd opereren legaal binnen de Europese Unie en zijn in het bezit van de benodigde licenties zodat je straks je winst veilig terug kan storten naar je bankrekening.)

Wedden op NBA Basketbal Play offs 2023/2024? Het seizoen start op 24 oktober 2023 tot 17 juni 2021. De play-offs beginnen op 19 april en de NBA finals in juni.

Winnen de Golden State Warrions weer de Play-offs? Welke teams uit welke division behalen de Play-offs? Wie wordt uitgekozen tot beste speler van de NBA? 

De hoogste noteringen om te wedden op de NBA via bookmaker Circus:

 • Los Angeles Lakers winnen de NBA Play-offs 2024 x
 • Milwaukee Bucks winnen de NBA Play-offs 2024 x
 • Los Angeles Clippers winnen de NBA Play-offs 2024
 • Toronto Raptors winnen de NBA Play-offs 2024

*voor iedere euro ingezet krijg je bij een winnende weddenschap het keer het vet gedrukte gedeelte terug. Notering van 02.08.2024

Meld je nu vrijblijvend aan bij Circus en krijg als nieuwe speler een welkomstbonus van €250. Meld je hier gratis aan bij Circus.

Het ontstaan van de NBA

De National Basketball Association oftewijl NBA is in 1949 opgericht in de Verenigde staten en is de populairste en prestigieuze basketbalcompetitie in de wereld.

De NBA is door de jaren heen de populairste en grootste ter wereld basketbalcompetitie geworden.

Er spelen alleen maar teams uit Amerika in met uitzondering van de Toronto Raptors, die uit Toronto Canada komen. Er doen in totaal 30 teams mee om de felbegeerde strijd om de Larry O'Brien Championship Trophy.

Ieder jaar opnieuw zijn er prachtige acties te vinden in deze super competitie. Handige achtergrond informatie en wed strategie voor de ervaren basketbal-punter.

De National Basketball Association

De NBA is opgesplitst in 2 delen, De Western Conference en De Eastern Conference. (Deze refereren naar de Westkust van Amerika en de Oostkust.)

De 30 teams die meedoen in aan de NBA, zijn verdeeld in 15 per conference en vervolgens in 5 per divisie.

De divisies voor De Western Conference zijn: The Pacific, Southwest, Northwest. nbaVoor de Eastern Conference: Central, Atlantic, Southeast.

(De divisies worden opgemaakt uit teams vanuit een bepaalde regio.)

Binnen eigen divisie wordt er vier maal tegen elkaar gespeeld, tegen teams uit de andere twee divisies in de eigen Conference minimaal drie maal.

Tegen teams vanuit de andere Conference wordt er tweemaal gespeeld wat het totaal aantal wedstrijden tot 82 maakt.

Alle teams spelen dus minimaal tweemaal tegen elkaar (eenmaal thuis, eenmaal uit)

De play-offs in de NBA

Zodra de 82 wedstrijden zijn gespeeld gaan de beste acht van beiden conferences door naar de Play-offs. (De zestien teams vanuit beiden conferences strijden om de uiteindelijke eindoverwinning in de NBA.)

Om bij de beste 8 te geraken moet je zoveel mogelijk wedstrijden winnen, nadat de reguliere competitie is afgelopen en de 82 wedstrijden gespeeld zijn wordt er gekeken wie er het beste hebben gepresteerd. Wie uiteindelijk het meeste heeft gewonnen gaan naar de Play-offs.

De 8 teams vanuit dezelfde conference strijden allereerst tegen elkaar, de uiteindelijk finale wordt dan ook het beste team van de Western Conference tegen het beste team van de Eastern Conference.

Dus in de Play-offs wordt er pas tegen een team van de andere Conference gespeeld in de finale.

nbaplayoffs

De Play-offs zijn als volgt opgesteld, in de eerste ronde strijden de beste vier teams vanuit beiden conferences tegen de slechtste vier teams.

Het team dat als eerste is geëindigd in de competitie strijd tegen het team dat de competitie als achtste heeft afgesloten.

Voorbeeld! Nummer 1 vs nummer 8, nummer 2 vs nummer 7, nummer 3 vs nummer 6 enzovoorts.

De Play-offs zijn niet zoals in het voetbal enkel een thuis en uitduel maar een best of zeven serie.

Dit houdt in dat als je door wilt gaan naar de volgende ronde, je vier van de zeven wedstrijden moet winnen.

Als je bij de eerste vier in de competitie bent geëindigd heb je nog een bijkomend voordeel dat je als team de eerste twee thuis mag beginnen.

Bankroll management bij het wedden op de NBA

golden-state

Als je serieus wilt wedden op de NBA is het verstandig om je allereerst aan bankroll management te houden.

Dit houdt in dat je per weddenschap maximaal 2,5% van je gehele bankroll inzet.

Als je nou ook nog altijd hetzelfde bedrag inzet als je een weddenschap afsluit is het enige wat je op lange termijn moet doen om een winstgevende speler te zijn, meer winnende weddenschappen afsluiten dan verliezende.

Heb je al wat ervaring met wedden op sport dan kan je natuurlijk experimenteren wat jou als NBA-punter het beste ligt en als je waarde ziet een wat groter risico nemen.

Heb je nog wat behoefte aan wat informatie voordat je begint met wedden kijk dan hieronder en/of in ons artikel Wedden op Basketbal.

Wedden op NBA Basketbal alleen toegestaan bij een leeftijd van 18+.

Wat voor weddenschappen afsluiten op de NBA?

Er zijn een legio aan opties als je wilt wedden op de NBA, de populairste zijn de match winner (wedstrijd winnaar), handicap wedden, proposition wedden en totale punten.

Het is verstandig als je een nieuwe speler bent en begint met weddenschappen afsluiten dat je dan wat uitprobeert (want spelenderwijs leer je het snelste.)

(Let dan wel op dat je geen grote bedragen inzet…) Een belangrijk onderdeel is ook snappen hoe odds nou precies in elkaar steken en bij welke odds je welke bedragen kan inzetten.

Strategie om te wedden op de NBA

Voordat je weddenschappen afsluit op een NBA wedstrijd is het verstandig eerst naar de huidige vorm van het team te kijken, hoeveel ze van de laatste wedstrijden hebben gewonnen of verloren.

In het artikel hieronder staan handige tips over hoe je geld kan verdienen met het wedden op de NBA.

Neem ook altijd een kijkje bij de statistieken van beiden teams en hoe ze het voorheen tegen elkaar hebben gedaan.

Welke spelers doen er mee? Zijn er belangrijke spelers geblesseerd?

Maak het een automatisme voordat je een weddenschap afsluit om alles wat jij denkt dat belangrijk is voor het resultaat even na te gaan.

Zo sluit je niet lukraak weddenschappen af en is het waarschijnlijker dat je op lange termijn een winnende NBA-punter wordt.

Er zijn zelfs wetenschappelijke studies gedaan om te bewijzen dat het enigszins voorspelbaar is wie er gaat winnen in een NBA wedstrijd door alleen naar de statistieken te kijken. (Statistieken vind je op NBA.com)

Zorg dus dat je geïnformeerd bent en probeer zoveel mogelijk informatie te verzamelen zodat je een afgewogen beslissing en dus weddenschap kan afsluiten.

Gokken op de NBA & Basketbal

Wil je direct beginnen met het gokken op NBA Basketbal?

Bezoek nu onze bookmakers bekijk welke je het beste bevallen.

Welkom op Sportgokken.eu

Om onze website te betreden moet u minimaal 24 jaar of ouder zijn.

Welke leeftijd heeft u?

De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Verder bevestigt u hiermee dat u 24 jaar of ouder bent, dat u zich bewust bent van de risico’s van online kansspelen, en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Sorry, we kunnen je (nog) geen toegang geven tot onze website.