Wedden op Dota 2

Dota 2 wedden

(Ge-update 13/01/2022)

Als je wilt beginnen met wedden op Dota 2 zijn er een aantal zaken die je nodig hebt.

Als je al weet wat het spel inhoud en waar je op moet letten als je erop wilt wedden kijk dan direct bij onze bookmakers.

We hebben de beste voor je geselecteerd en beoordeeld op betrouwbaarheid, veiligheid, welkomstbonussen en andere promoties.

Als nieuwe speler geniet je van een fijne welkomst bonus en een gratis weddenschap.

Wil je wedden op Dota 2?

The International, The Dream League, The Perfect World Masters?

Bij Betcity.nl vind je het grootste aanbod aan Dota 2 weddenschappen tegen de hoogste quoteringen.

Bezoek Betcity.nl >

(Ontvang nu €300 gratis inzet bij Betcity als nieuwe speler).

Bookmakers Dota 2

Ben je op zoek naar een veilige plek waar je kan wedden op Dota 2?

Wij hebben de beste bookmakers waar je op Dota 2 kan gokken voor je op een rij gezet.

Deze zijn beoordeeld op aantal belangrijke andere criteria zoals:

  • Betrouwbaarheid & veiligheid
  • Niveau van de klantenservice
  • Hoogte van de quoteringen
  • Welkomst bonussen voor nieuwe spelers
  • Promoties voor loyale spelers

(Al onze bookmakers opereren legaal binnen de Europese Unie en zijn in het bezit van de benodigde licenties.)

Bekijk alle bookmakers >

Wat is Dota 2?

Valve Corperation kwam in eind 2011 met de beta versie van Defense of the Ancients 2 (Dota 2) en sinds juli 2013 is het spel officieel uitgebracht. Het spel is gebaseerd op Dota 1, dat is een custom map in het spel Warcraft 3, in eerste instantie door een speler gecreëerd (IceFrog).

Dota 2 stamt af van Dota 1 en dit was een custom map van Warcraft 3.

Dota 2 is een MOBA  (multi player battle arena). Deze zijn de afgelopen jaren immens populair geworden. (Als je een totale beginner bent in de wereld van het wedden bekijkt dan eens onze artikelen speciaal voor beginners.)

Hoe wordt Dota 2 gespeeld?

minimap-dota2

Er zijn in totaal 10 spelers die verdeelt worden in 2 kampen van 5, de “scourge” en de “sentinel”.

Het uiteindelijke doel van deze teams is het andere team hun “ancient” te vernietigen.

Dat is een groot gebouw in de vijandelijke basis en tegelijkertijd hun eigen te verdedigen.

De 10 spelers kunnen uit 112 helden (heroes) kiezen die verschillende rollen vertolken.

Iedere held begint op level 1 en naarmate de game verder vordert verdient die experience, door middel van creeps of vijandelijke helden tot een maximum level van 25. Bij iedere level up kan je een speciale abilitie of stats selecteren.

Carry en support roles

De twee belangrijkste en primaire rollen zijn de “carry” en de “support”. De rol van de carry is om aan het einde het team naar de overwinning te leiden (carry-en vandaar ook de term), over het algemeen zijn carry’s in het begin relatief slap maar worden naarmate de tijd verstrijkt steeds sterker.

De supports zijn in het begin van de game sterker en hebben meer funktionele abilities in plaats van abilities die echt veel damage doen. Het speelveld bestaat uit een map met 3 lanen (lanes) de toplane (bovenin), middle lane (middein) en de button lane (benedenin).

Deze lanen leiden naar de vijandelijke basis en uiteindelijk naar de Ancient.

Je kan je held niet alleen verbeteren door experience maar je kan ook items kopen met goud, goud verdien je door vijandelijke helden of creeps te killen, diegene die de laatste klap (last hit) toedient krijgt goud en experience.

Tevens is het mogelijk om te voorkomen dat vijandelijke helden goud en experience verdienen door de laatste klap bij je eigen creeps toe te dienen, dit heet in het Engels “denyen”. Dit maakt Dota 2 tot een meer hardcore spel dan bijvoorbeeld LoL.

Wat voor Dota 2 competities en toernooien zijn er?

Voordat je begint met wedden moet je natuurlijk weten welke mogelijkheden en opties er zijn om te wedden op Dota 2.

Dota 2 is een van de meeste populaire en best betalende Esports ooit met bijna het dubbele prijsgeld uitgereikt van League of Legends tot een totaal van €65 miljoen in Juni 2016. Als Esports-punter kan je ook een aardig zakcentje bijverdienen.

Wedden op The International

Het grootste evenement in het professionele segment van Dota 2 is “The International” en is sinds 2011 een begrip in de Esports wereld. In 2016 waren er totaal 16 team’s die de grootste prijzenpot ooit (€21 miljoen) in de geschiedenis van Esports mochten verdelen, het winnende team kreeg maar liefst €9 miljoen! Er doen dus zogezegd 16 teams vanuit de hele wereld mee die zich door middel van kwalificatie wedstrijden moeten kwalificeren.

De 6 beste teams krijgen een directe uitnodiging van Valve en hoeven deze kwalificatie wedstrijden niet te spelen. De overige 12 kunnen zich plaatsen via 3 manieren, de regionale qualifier, playoff qualifier en de wild card qualifier. Uiteindelijk komen er vanuit 4 werelddelen: China, Amerika, Europa en Zuid-oost Azie 12 teams + de 6 die een directe uitnodiging hebben ontvangen.

Deze qualifiers bieden interessante mogelijkheden om op te wedden, vooral als je goed ingevoerd bent met de materie en veel Dota 2 wedstrijden bekijkt. Je kan het een beetje vergelijken met de kwalificatie rondes voor het WK voetbal, waar ook veel waarde valt te behalen voor voetbalkenners.

De finales zelf zorgen ook praktisch ieder jaar voor verrassingen dus als je een goed gevoel hebt over een underdog, of jij weet iets wat de bookies niet weten, twijfel dan niet en sluit een weddenschap af. Wie niet waagt wie niet wint!

Al onze bookmakers bieden de mogelijkheid om te bieden op The International en The Majors en voor nieuwe spelers is er een welkomst bonus.

The Major Dota

Sinds 2015 heeft Valve de lijn van Counter-strike GO doorgetrokken is ook begonnen met een kleiner toernooi voor Dota 2. Deze toernooien heten The Major (Dota Major Championships) en worden 2 keer per jaar gehouden, voor heen 3 keer maar vanaf 2017 wordt het dus 2 keer per jaar.

Deze toernooien bieden een goede mogelijkheid om te wedden op Dota 2 omdat er vaker verrassingen voorkomen en dus waarde voor de goed geïnformeerde Dota-punter.

Tevens hebben we zelf heel wat uurtjes Dota 1 gespeeld dus we weten waar we over praten. Onze favoriete helden waren altijd Shadow-fiend en Pudge en natuurlijk niet te vergeten Potm (Priestess of the Moon.)

Wij van sportgokken.eu voorspellen dat Dota 2 en Esports nog een enorme groei gaan maken en daarmee ook het wedden op Dota 2. We zien ernaar uit om in de toekomst nog meer van waarde te zijn op het gebied van wedden op esports!

Strategie om te wedden op Dota 2

Voordat je weddenschappen wilt gaan afsluiten op Dota 2 is het verstandig je eerst vertrouwd te maken met het spel, de spelers en de teams.

De beste manier om dit te doen is om live streams te volgen van wedstrijden op twitch.tv.

Tevens posten wij van sportgokken.eu ook regelmatig nieuws over Dota 2. Als je bekend bent met de materie is het verstandig een bookmaker te vinden die een groot aanbod van Esports weddenschappen heeft.

Er zijn op dit moment nog niet heel veel mogelijkheden om wekelijks te wedden op Dota 2, toch is er al voldoende aanbod en dat vraagt om een bepaalde strategie.

Hoeveel inzetten / Bankroll Dota 2

Wij raden je aan om een bepaald bedrag weg te zetten om daarmee te wedden op Esports en Dota 2. Wat totaal los staat van je normale inkomen. Zo voorkom je dat je in de problemen komt.

In de wereld van het wedden op sport en dus ook Esport is het beste om ongeveer 2.5% van je gehele bankroll per weddenschap te hanteren. Dus als je een bankroll van €1000,- hebt is het verstandig om niet meer dan €25 per weddenschap in te zetten.

Zo zorg je ervoor dat je op lange termijn altijd genoeg geld hebt om weddenschappen af te sluiten en als het even tegenzit je niet al je geld vergokt. Als je nu ook nog eens bij iedere weddenschap hetzelfde bedrag inzet dan zorg je er voor dat alleen maar meer winnende dan verliezende weddenschappen hoeft at te sluiten.

Zo hou je het in het begin simpel voor jezelf, naarmate je er meer gevoel voor krijgt kan je wat meer gaan experimenteren. We hebben een heel artikel van bankroll management geschreven die nuttige informatie bevat voor de startende dota-punter.

Odds bij Dota 2

Odds bij Dota 2 werken in het algemeen precies hetzelfde als bij andere sporten, omdat het nog een relatief nieuwe sport is weten de bookmakers af en toe niet precies hoe hoog of hoe laag ze moeten zetten.

Daar kan jij als Dota 2 kenner gebruik van maken, als je denkt dat een underdog eigenlijk helemaal niet zo’n grote underdog is, zet dan slim in en versla de bookmakers.

Ben je helemaal nieuw op het gebied van wedden en wil je weten hoe Odds werken? Kijk dan bij ons artikel Odds oftewijl quoteringen, hoe werken ze?

Dota 2 gokken

Ben je benieuwd geworden naar het wedden op Dota 2 en wil je het wel eens proberen?

Kijk dan bij onze bookmakers die zijn deskundig geselecteerd op het aanbod Esports weddenschappen, betrouwbaarheid en als nieuwe speler wacht er een fijne welkomst bonus voor je.

Wil je meer weten over Esports?

Bekijk dan ons artikel “Wedden op Esports“. waar veel meer handige informatie in staat over het wedden op games.

Bekijk alle goksites >

loader

Welkom op Sportgokken.eu

Om onze website te betreden moet je minimaal 24 jaar of ouder zijn.
De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Verder bevestigt u hiermee dat u 24 jaar of ouder bent, dat u zich bewust bent van de risico’s van online kansspelen, en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.
Sorry, we kunnen je (nog) geen toegang geven tot onze website.