Wedden Schaken

Wedden op schaken

We hebben het al vaker gezegd ’tegenwoordig kan je op alles gokken’ en het wedden op schaken is hier weer een voorbeeld van.

Het is misschien niet zo populair als het wedden op andere sporten maar de online bookmakers bieden het toch aan. Voor degene die ervaring hebben met het kijken en of spelen van schaken op hoog niveau weten dat het lange partijen kunnen zijn maar toch heel erg spannend.

Geld op deze partijen inzetten kan het nog spannender maken – helemaal als je goed bent met het wedden met een handicap. Het schaakspel is al eeuwenoud en is bestudeerd en gespeeld door miljoenen spelers.

Het is een complex spel en intrigerend spel – het spel is echter niet voor iedereen en helemaal niet voor iedereen om naar te kijken. Veelal mensen met interesse in wiskunde en vergaande speltheorie floreren in het gokken op schaken.

Wie gaat er volgens jou de belangrijkste schaaktoernooien winnen in 2022?

Zet nu in via onze beste bookmakers waar je tegen de hoogste quoteringen volop kan wedden op alle kleine en grotere schaaktoernooien en partijen.

Wil je wedden op schaken?

De Grand Chess Tour, World Chess Tournament en nog veel meer kleine en grote schaak toernooien?

Profiteer nu van het voordeel:

  • €20 gratis inzet
  • 100% stortingsbonus
  • Hoogste odds bij het schaak wedden
  • €300 stortingsbonus bij Betcity casino gedeelte

Bij Betcity.nl vind je het grootste aanbod aan schaak weddenschappen tegen de hoogste quoteringen.

Bezoek Betcity.nl >

(Profiteer nu tijdelijk van een welkomstbonus van 100%.)

Bookmakers Schaken

Als je een weddenschap wilt afsluiten op schaken heb je als eerste nodig.

De beste schaak bookmakers met een groot aanbod van weddenschappen waar de partij die je zoekt tussen staat.

Wij hebben ze geselecteerd op een aantal belangrijke criteria zoals:

  • Bonusses
  • Odds
  • Aanbod van schaakpartijen/weddenschappen
  • Promoties voor loyale spelers
  • Gebruikersvriendelijkheid website (mobiel)

(Al onze bookmakers opereren legaal op de Europese Markt en zijn in het bezit van de benodigde licenties, zodat je straks je winst weer veilig terug kan storten op je bankrekening.)

Bekijk alle bookmakers >

Waar kan je op wedden bij schaken?

Het wedden op schaken is relatief gemakkelijk te leren – vooral als je al verstand hebt van het schaken. Toch is het relatief moeilijk te voorspellen wie er gaat winnen (Naast Magnus Carlsen).

We zetten de meest voorkomende weddenschappen op een rij voor je:

Wedden op winnaar / gelijkspel partij

De meest voorkomende weddenschappen op schaken zijn dat je wed op wie er een specifieke partij gaat winnen. Net zoals in het wedden op voetbal is het een 1×2 weddenschap. Er zijn drie opties, je kan wedden dat de ene speler de andere verslaat of vice versa of op een gelijkspel.

In het schaken op hoog niveau is dit zeker een uitkomst waar je rekening mee moet houden. Schakers op hoog niveau herkennen vaak bepaalde scenario’s en spelen ze perfect uit.

Wedden op winnaar reeks partijen / toernooi

De uitkomst voorspellen van een partij is relatief moeilijk. de uitkomst voorspellen van een toernooi iets makkelijker of een reeks partijen zoals het World Championship Chess met titelverdediger Magnus Carlsen.

Wedden op de openingszet

Bij echte high profile partijen zoals die van Magnus Carlsen tegen Fabiano Caruana voor de wereldtitel bieden de online bookmakers vaak een iets groter aanbod aan qua weddenschappen. Zo kan je dan ook wedden op wat de openingszet wordt.

Wedden over/under bepaald aan zetten

Net zoals bij andere sporten kan je bij het schaken wedden of een partij binnen een aantal zetten wordt uitgespeeld of daarover gaat. Dit heet de over/under weddenschap en zie je in veel sporten terug, meestal gaat het om doelpunten zoals in voetbal, basketbal of ijshockey.

Strategie voor het wedden op schaken

Het spel van schaken is redelijk complex, maar het is nog steeds relatief simpel als je erop wilt wedden en het analyseren. Omdat er maar twee spelers aan te pas komen zijn de variabelen kleiner dan bijvoorbeeld bij een voetbalwedstrijd waar er veel meer spelers en factoren invloed hebben op de uitkomst.

Vergelijk de ELO rating

De ELO ‘rating’ is een ideaal uitgangspunt om de vaardigheden van verschillende schakers te vergelijken. Carlsen is momenteel de beste, maar we kunnen naar de rating van andere kijken in vergelijking met die van hem wanneer we naar de uitkomst zoeken van de verschillende potentiële uitkomsten.

Heel simpel, bekijk de historische resultaten tussen verschillende spelers met dezelfde ratings die het tegen elkaar hebben opgenomen en je hebt een redelijk idee van hoe het gaat verlopen. Hoe meer statistieken des te beter, hoe groter je sample field is hoe meer waarde de statistieken krijgen. Dit is natuurlijk redelijk gesimplificeerd maar het is een begin en je kan het verder zelf uitwerken.

Voeg subjectiviteit toe

We zijn zelf een fan van een objectieve analyse en we kunnen met zekerheid zeggen dat dit de reden is van 95% van alle winsten bij het wedden op schaken. Maar er zijn soms momenten wanneer een subjectieve analyse handig is. Neem het World Championship als voorbeeld.

Je kan kijken naar de historische openingszetten die de spelers hebben gebruikt, en ook welke andere spelers het er moeilijk mee hebben en dus wat ze zelf waarschijnlijk optimaal vinden.

Er is ook een idee dat je naar de meest recentelijk gespeelde professionele schaak partijen – om te kijken waar ze hun inspiratie vandaan halen.

Deze dingen zijn (momenteel nog) praktisch onmogelijk om door een computer te laten analyseren dus je moet je best doen om met een goede voorspelling te komen door deze kleine interacties mee te nemen.

Ga naar kenniscentrum >

Welke schaak evenementen kan je op wedden?

Schaak wordt het hele jaar rond over de gehele wereld gespeelde, maar je kan natuurlijk niet overal op wedden. Echter worden er tegenwoordig al redelijk wat toernooien aangeboden. We zetten er een paar op een rij voor je waar je naar kan kijken en eventueel op wedden.

Wereldkampioenschap Schaken (World Chess Championship)

Dit is waarschijnlijk het belangrijkste schaak evenement van het jaar. De huidige Wereldkampioen verdedigd zijn titel tegen de uitdager en we zullen tot wel 12 partijen zien gedurende een aantal weken. Dit gaat niet perse tussen de beste spelers van het moment, maar het is nog steeds een evenement die de gehele schaak gemeenschap volgt zodra het bezig is.

Je kan tevens wedden op kandidaat toernooien die worden gehouden voor het Wereld Kampioenschap. Hier worden de spelers geloot in een grote ‘pool’ van spelers die uiteindelijk bepalen wie er het tegen de huidige Wereldkampioen mag opnemen.

Chess Olympiad (Schaakolympiade)

Het grootste internationale schaak evenement is waarschijnlijk de Schaakolympiade. Hier komen teams van over de gehele wereld samen om een aantal dagen van partijen te spelen om een winnaar te kronen. Er zijn zowel mannelijke als vrouwelijke teams die het tegen elkaar opnemen in teams van 4 spelers – ze voegen dan de resultaten bij elkaar en bepalen een team winnaar.

loader

Welkom op Sportgokken.eu

Om onze website te betreden moet u minimaal 24 jaar of ouder zijn.
Welke leeftijd heeft u?
De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Verder bevestigt u hiermee dat u 24 jaar of ouder bent, dat u zich bewust bent van de risico’s van online kansspelen, en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.
Sorry, we kunnen je (nog) geen toegang geven tot onze website.