Cyclocross wedden
(Ge-update 01/11/2023)
Het wedden op veldrijden wordt steeds populairder, met name in België en Nederland is de interesse groot voor deze prachtige sport.
Veldrijden is een tak van de wielersport waarbij het grootste deel van het parcours onverhard is; vaak zijn er nog enkele technische hindernissen in het parcours aangebracht.
Een ander naam voor het veldrijden is cyclocross.
Wil je inzetten op Mathieu van der Poel of Wout van Aert in de komende cyclocross races? (Scroll naar beneden)
Als je weddenschappen wilt afsluiten op het veldrijden zijn er een aantal zaken die je nodig hebt, wij hebben deze voor je uitgezocht en op een rijtje gezet.
Wil je wedden op alle kleine en grote veldrijd koersen?
Wie gaat er de wereldbeker winnen dit seizoen? Gaat Matthieu van der Poel weer domineren?
Bij Bet365.nl vind je het grootste wed veldrij aanbod tegen de hoogste odds.
(Profiteer nu tijdelijk van een stortingsbonus van 100% bij Bet365.)
Bookmakers veldrijden
Wat je middagje veldrijden kijken op de televisie of livestream nog beter maakt, is het gokken erop.
Je kan beiden live of pre-match wedden op het veldrijden, wij hebben de beste bookmakers voor je op een rijtje gezet en deze beoordeeld op een aantal belangrijke criteria zoals:
- Het aanbod van cyclocross weddenschappen
- Welkomstbonus voor nieuwe spelers
- Hoogte van de odds
- Promoties
- Veiligheid & betrouwbaarheid
(Al onze bookmakers opereren legaal binnen de Europese Unie en zijn in het bezit van de benodigde licenties, zodat je straks je winst veilig terug kunt storten.)
Wedden op wielrennen & voorbeschouwingen
Wedtips & strategie veldrijden
Veldrijden is een opwindende en uitdagende wielersport die unieke kansen biedt voor weddenschappen. Het begrijpen van de sport en het toepassen van slimme strategieën kan je succes bij het wedden op veldrijden verbeteren.
Hier zijn enkele tips en strategieën:
- Ken de renners en parcours: Begrijp de sterke en zwakke punten van de renners, en hoe deze zich verhouden tot de specifieke kenmerken van het parcours. Sommige renners presteren beter op modderige of zanderige omstandigheden, terwijl anderen excelleren op heuvelachtige circuits.
- Volg de weersvoorspellingen: Het weer kan een grote invloed hebben op veldrijden. Regen kan bijvoorbeeld een parcours modderiger maken, wat voordelig kan zijn voor sommige renners. Houd de weersvoorspellingen in de gaten om op de hoogte te zijn van mogelijke veranderingen in de raceomstandigheden.
- Begrijp de odds: Analyseer de odds zorgvuldig. Deze geven vaak een indicatie van wie de favoriet is en wie de underdog. Het kan lonend zijn om een kans te wagen op een underdog als je denkt dat deze renner een goede kans heeft om te winnen.
- Let op de vorm van de renners: Recente prestaties kunnen een sterke indicator zijn van hoe een renner het in de volgende race zal doen. Zoek naar trends zoals winstreeksen of consistente prestaties tegen bepaalde tegenstanders.
- Diversifieer je weddenschappen: Het is slim om niet al je geld in te zetten op één weddenschap of type weddenschap. Door te diversifiëren, kun je je risico spreiden en je kans op succes vergroten.
- Live wedden: Veel bookmakers bieden live wedden op veldrijden aan. Als je de race live volgt, kun je tijdens de race wedden. Dit geeft je de mogelijkheid om in te spelen op veranderende omstandigheden en beslissingen te nemen op basis van wat je daadwerkelijk ziet gebeuren.
- Gebruik bonussen en promoties: Veel goksites bieden speciale bonussen en promoties voor veldrijden. Profiteer hiervan om je weddenschappen waardevoller te maken.
- Blijf op de hoogte: Volg het laatste nieuws over teams, renners, blessures en andere relevante informatie. Dit kan je helpen bij het maken van meer geïnformeerde weddenschappen.
Samengevat, succesvol wedden op veldrijden vraagt om een combinatie van kennis, analyse, strategie en geduld. Door deze factoren in acht te nemen, kun je je wedervaring op veldrijden verrijken en hopelijk je winsten vergroten.
Belangrijkste ritten veldrijden
Zware veldritparcoursen zijn onder andere Koksijde, Namen, Valkenburg, Hoogerheide en Tabor. De weersomstandigheden voor en tijdens de wedstrijd kunnen een cruciale rol spelen; na zware regenval bijvoorbeeld zijn de veldritparcoursen zwaarder dan bij droge omstandigheden.
Het veldrijden is lange tijd vooral een mannenaangelegenheid geweest; de laatste jaren komen ook de vrouwen steeds meer in beeld. Er zijn diverse regelmatigheidscriteria die ieder seizoen worden afgewerkt met een reeks wedstrijden.
De bekendste zijn:
- de wereldbeker
- de superprestige
- Soudal Classic
Er zijn verschillende renners die meerdere malen het wereldkampioenschap hebben behaald:
- E. de Vlaeminck (België, 7x)
- A. Zweifel (Zwitserland, 5x)
- A. Dufraisse (Frankrijk, 5x)
- R. Liboton (België, 4x)
- Z. Stybar (Tsjechië, 3x)
In het klassement van het aantal wereldkampioenschappen per land ligt België ver voor op andere landen:
- België – 29 keer
- Frankrijk – 10 keer
- Zwitserland – 7 keer
- Duitsland – 6 keer
- Italië – 6 keer
- Nederland – 6 keer
Beste veldrijders uit het verleden en nu
Opvallend is dat S. Nys uit België slechts twee keer het wereldkampioenschap heeft gewonnen ondanks dat hij door velen als de beste veldrijder ooit wordt beschouwd.
Rivaliteit in de Belgische ploeg zou hierin mogelijk een rol hebben gespeeld. Soms leidt de rivaliteit – van met name supporters – tot onverkwikkelijke toestanden bij de wedstrijden; uitfluiten en uitschelden van renners, met bier gooien en dergelijke hebben in het verleden wel eens plaatsgevonden.
De huidige wereldkampioen bij de mannen is de Belgische veldrijder W. van Aert en bij de vrouwen S. Cant, ook uit België. Mathieu van der Poel uit Nederland is natuurlijk ook een van de grote heren, al focust die zich de laatste tijd meer op wegwielrennen.
Bij de vrouwen heeft M. Vos de meeste wereldkampioenschappen behaald, 7 keer. H. Kupfernagel (Duitsland, 4 keer) en L. Lebouch (Frankrijk, 2 keer) volgen op ruime afstand van M. Vos.
De bekendste veldrijders bij de mannen van dit moment zijn: M. van der Poel, W. van Aert, L. van der Haar, T. Meeusen, S. Vanthourenhout, C. van Kessel, P. Walsleben, E. Franzoi en K. Pauwels.
Bij de vrouwen zijn dat onder andere S. Cant, S. de Boer, H. Kupfernagel, E. Lechner, K. Nash, M. Vos, K. Compton.
Veel van deze veldrijders en veldrijdsters zullen in het weekeinde van 3 en 4 februari 2018 in Valkenburg (Zuid-limburg) strijden om de wereldtitel.
Geschiedenis van het veldrijden
Het is niet geheel duidelijk waar de oorsprong ligt van het veldrijden. Een van de verhalen over het ontstaan van het veldrijden is dat er rond 1900 wielerwedstrijden tussen twee steden werden gehouden waarbij het was toegestaan om door velden te rijden en ook over hekwerken en omheiningen te klimmen.
Het veldrijden zou ontstaan zijn in Frankrijk waar in 1902 al een nationaal kampioenschap werd verreden.
Vanuit Frankrijk verspreidde de sport zich snel over West-Europese landen waaronder België, Zwitserland, Luxemburg, Spanje en Italië.
In 1924 werd de eerste internationale wedstrijd gehouden in Rijsel (Frankrijk); het officiële wereldkampioenschap wed echter pas in 1950 verreden in Parijs. Later – in het begin van de laren zeventig van de vorige eeuw – kwam ook de Verenigde Staten in de ban van het veldrijden.
De wedstrijden worden verreden op een afgesloten parcours; dit parcours (“rondje”)
moet diverse malen worden afgelegd. Veelal worden er zoveel “rondjes” verreden dat de totale duur van de wedstrijd op circa 1 uur komt. De parcoursen van de verschillende wedstrijden lopen sterk uiteen. De parcoursen bestaan grotendeels uit onverhard terrein zoals bospaden, weilanden, zandpaden met soms hellingen of steile taluds.
Daarnaast worden er ook vaak technische hindernissen aangebracht zoals balken (dwars op het parcours zodat de coureurs of moeten springen of er met de fiets overheen moeten stappen.
De start en de finish van een veldrit liggen in een goed berijdbaar (veelal geasfalteerd) gedeelte van het parcours.
Wil je gokken op de komende cyclocross wedstrijden?
Bij Bet365 heb je het grootste aanbod aan cyclocross weddenschappen tegen de hoogste noteringen.
Bezoek nu Bet365.nl
Ontvang nu een gratis weddenschap van €50 als nieuwe speler bij Bet365.
Veelgestelde vragen over wedden op veldrijden
Bij het wedden op veldrijden kun je kiezen uit verschillende soorten weddenschappen, zoals outright winnaar, podiumplaats, head-to-head weddenschappen tussen twee renners, en het is ook mogelijko om te live wedden tijdens de race.
Het weer kan een grote impact hebben op veldrijden. Regen kan bijvoorbeeld leiden tot modderige omstandigheden, wat sommige renners bevoordeelt. Het volgen van de weersvoorspellingen kan je helpen bij het maken van slimmere weddenschappen, bepaalde renners presteren namelijk beter in een specifiek type weer.
De odds voor het wedden op veldrijden kunnen variëren tussen verschillende bookmakers. Het vergelijken van odds bij verschillende aanbieders en het gebruik van odds-vergelijkingssites kan je helpen de beste waarde voor je weddenschappen te vinden. Het is dus slim om accounts aan te maken bij meerdere online goksites.
Ja, veel bookmakers bieden speciale bookmaker bonussen en promoties aan voor veldrijden, vooral tijdens grote evenementen. Deze kunnen gratis weddenschappen, stortingsbonussen of verhoogde odds omvatten. Het is raadzaam om de promotiepagina’s van bookmakers regelmatig te controleren.
Succesvol wedden op veldrijden vereist onderzoek naar renners, parcours, en raceomstandigheden. Begrijp de vorm van de renners, let op de weersomstandigheden, diversifieer je weddenschappen en overweeg live wedden om je kansen op succes te vergroten. Hoe meer informatie je hebt hoe beter je inzichtvolle voorspellingen kan maken.