Wedden Nations League

Het toernooi de UEFA Nations League vervangt de internationale vriendschappelijke wedstrijden – nu gaat het echt om iets en dat betekend dat het weddenschappen erop afsluiten ook populairder wordt.

De Nations League is nog een relatief nieuw fenomeen in het internationale voetbal – sinds 2018 wordt het voor het eerst gehouden, er doen 55 lidstaten aan mee en zal om de twee jaar worden gehouden.

Er doen alleen ‘Europese’ lidstaten aan mee die onderdeel zijn van de UEFA (Union of European Football Associations) wat betekend ook Nederland & Belgie.

Wie is voor jouw de favoriet om de Nations League 2023 te winnen?

Zet nu je voorspelling om in echt geld via onze bookmakers waar je tegen de hoogste odds kan inzetten op al het internationale voetbal.

 

Wedden op de Nations League doe je via Circus:

Maak nu gebruik van de volgende voordelen:

 • €250 gratis inzet bij bookmaker
 • 100% stortingsbonus casino (tot €250)
 • Tienduizenden aan promoties per week voor loyale spelers

Bij Circus.nl vind je het grootste aanbod aan voetbal wedstrijden tegen de hoogste quoteringen.

Bezoek Circus.nl >

(Ontvang nu als nieuwe speler een stortingsbonus van 100% bij Circus.)

 

Nations League Bookmakers

Wil je wedden op de Nations League 2019?

Dan hebben wij de beste bookmakers voor je uitgezocht.

Wij hebben ze geselecteerd op een aantal belangrijke criteria zoals:

 • Welkomst bonussen voor nieuwe spelers
 • Hoogte van de quoteringen
 • Aanbod van weddenschappen
 • Promoties voor loyale spelers
 • Gebruikersvriendelijkheid website (mobiel)

(Al onze bookmakers opereren legaal op de Europese Markt en zijn in het bezit van de benodigde licenties, zodat je straks je winst weer veilig terug kan storten op je bankrekening.)

Ga naar Bookmakers

(Speel bewust 18+.)

 

Waar moet je op letten als je op de Nations League wilt gokken?

Voordat je begint met weddenschappen afsluiten op de Nations League zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden, heb je al veel ervaring met het wedden op voetbal sla dit stukje dan over. Ben je echter nog relatief nieuw in de wereld van het online wedden is het slim dit even grondig door te nemen.

We hebben de belangrijkste factoren waar je rekening mee met houden bij het wedden op de Nations League voor je op een rij gezet – deze zijn ook breder te trekken en kan je gebruiken bij het nationale en internationale voetbal zoals de Champions League. Zoals het kijken naar de statistieken voordat je een weddenschap afsluit en altijd goed bekijken welke spelers er wel en niet meedoen.

 

Uit en thuisvoordeel

Bij het internationale voetbal is het uit en thuisvoordeel nog belangrijker dan in de nationale competities, dit heeft te maken met een aantal factoren. Allereerst is de afstand van het reizen een stuk verder, helemaal als je bijvoorbeeld van Amsterdam naar Kazachstan moet vliegen.

Daar komt nog eens bij dat het klimaat erg kan verschillen, is het in het thuisland een lekkere comfortabele temperatuur maar moet je op bezoek in Rusland en daar vriest het en is het hartje winter – dit kan veel invloed hebben op de prestaties van de spelers.

Statistieken

Wat een van de belangrijkste zaken is die je kan bekijken voordat je een weddenschap afsluit en zeer veel invloed op je lange termijn winst kan hebben zijn de statistieken. Met name als je op meer wed dan alleen wie er gaat winnen of verliezen – uit de statistieken kan je enorm veel waarde halen. Wil je bijvoorbeeld inzetten op het aantal doelpunten dat gaan vallen in een bepaald duel?

Bekijk dan van beiden teams hoeveel doelpunten ze gemiddeld per wedstrijd maken en welke spelers ze maken (lees hieronder er meer over in blessures/schorsingen). Scoren ze allebei zeer moeilijk? Dan is het slim om in te zetten op weinig doelpunten. Dit is maar een enkel voorbeeld maar zoek bij de bepaalde weddenschap altijd eerst de relevante statistieken uit.

Speelfilosofie/tactiek

Er zijn bepaalde landen/coaches die in principe altijd dezelfde tactiek en speelstijl utiliseren – zo heb je bijvoorbeeld Duitsland onder Joachim Low die altijd aanvallend en aantrekkelijk voetbal probeert te spelen. Nederland onder Ronald Koeman speelt realistisch en degelijk zonder grote risico’s te nemen. Leer van alle landen en coaches de speelstijlen kennen en bedenk je hoe die tegen elkaar gaan verhouden.

Blessures/schorsingen

Zoals we hierboven al even beschreven is het van vitaal belang om te weten welke spelers er gaan spelen en welke er geschorst en of geblesseerd zijn. Stel je een Spanje voor zonder Sergio Ramos, Oranje zonder Depay of Belgie zonder Kevin de Bruyne. Bekijk voordat je een weddenschap afsluit op de Nations League eerst altijd even welke spelers er niet mee kunnen doen.

 

Welke weddenschappen kan je afsluiten op de Nations League?

Nu we weten waar we op moeten letten als we een weddenschap willen afsluiten op de Nations League is het ook handig om te weten welke weddenschappen er allemaal zijn. We hebben de meest voorkomende voetbal weddenschappen voor je op een rij gezet en beknopt uitgelegd zodat je zo meteen geïnformeerd kan beginnen met het wedden op de Nations League.

 

Wedden op de winnaar (1×2 weddenschap)

Deze weddenschap komt het meeste voor en heet ook wel de 1×2 weddenschap – 1 staat voor winst thuisploeg, x voor een gelijkspel en 2 voor winst voor de uitspelende ploeg. Hoe kleiner de kans dat een team wint hoe hoger de odds en uiteindelijk hoe groter je winst.

Wedden op het aantal doelpunten

Wedden op het aantal doelpunten kan via meerdere manieren, via de Over/under weddenschap waar je inzet op dat er meer of minder doelpunten dan een bepaald aantal worden gescoord. Wil je de precieze uitslag voorspellen? Dat kan ook met de exact score als je deze goed voorspelt dan zijn de quoteringen meestal erg hoog!

Double Chance weddenschap

De Double Chance weddenschap wordt vaak afgesloten als je denk dat een team gaat winnen of gelijk spelen of dat één van de twee teams gaan winnen maar dat het nooit een gelijkspel wordt. Bij de Dubbel Kans weddenschap kan je inzetten op of dat de thuisploeg wint/gelijkspel wordt – de thuisploeg wint of de uitploeg wint – de uitploeg wint/gelijkspel wordt.

Proposition bets

Prop best oftewel proposition bets zijn weddenschappen die je kan afsluiten op een wedstrijd die niks te maken hebben met de uitslag. Denk bijvoorbeeld aan een weddenschap op hoeveel corners er worden gegeven, welke spelers een gele kaart krijgen of wie de volgende inworp gaat nemen (live wedden).

 

Hoe werkt het toernooi UEFA Nations League?

De UEFA Nations League is een nieuw toernooi – en wordt gehouden sinds 2018. We zetten alle feiten over het toernooi op een rij voor je:

 • Het toernooi wordt vanaf 2018 iedere twee jaar gehouden.
 • Er doen 55 lidstaten mee van de UEFA.
 • Deze 55 lidstaten zijn verdeeld over 4 divisies: Divisie A (hoogste divisie met 12 teams), Divisie B (2e divisie met 12 teams), Divisie C (3e divisie met 15 teams) en Divisie D (4e divisie met 16 teams).
 • De landen worden ingedeeld via de UEFA-coëfficiëntenlijst voor landenteams.
 • Elke divisie wordt weer ingedeeld in 4 groepen van 3 of 4 landen: elk team speelt dan weer 4 tot 6 wedstrijden in de groepsfase.

 

UEFA Nations League Finale

De groepswinnaars van divisies B, C en D promoveren en de laagst geplaatste teams uit de divisies A, B en C degraderen. Uiteindelijk vallen er 4 tickets voor het EK voetbal te verdelen via de Nations League – via de playoffs van de Nations League zullen de vier beste landen zich plaatsen die zich niet via de kwalificatie konden kwalificeren.

Dit zal gebeuren via een halve finale en uiteindelijk een finale waar een winnaar per divisie zich zal plaatsen voor het Europees Kampioenschap – als de divisiewinnaar zich al geplaatst heeft via de kwalificatie dan wordt deze plek overgenomen door het op één na beste land.

De kwalificaties blijven hetzelfde alleen deze start voor deze editie al in maart 2019 omdat het EK in 2020 plaatsvind. Via de normale weg (kwalificatie) kwalificeren er zich 20 landen (de groepswinnaars en de nummer 2’s).

 

Voetbal wedden

Wil je voetbal wedden op toernooien zoals de Nations League of het EK 2024?

Bezoek nu onze bookmakers en bekijk welke je het beste bevallen.

Bezoek nu Bookmakers

loader

Welkom op Sportgokken.eu

Om onze website te betreden moet u minimaal 24 jaar of ouder zijn.
Welke leeftijd heeft u?
De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Verder bevestigt u hiermee dat u 24 jaar of ouder bent, dat u zich bewust bent van de risico’s van online kansspelen, en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.
Sorry, we kunnen je (nog) geen toegang geven tot onze website.