Uitleg over alle weddenschappen (A-Z)

Als je begint met wedden kan het grote aanbod aan verschillende weddenschappen nogal indrukwekkend en overrompelend zijn. Vrees echter niet want het is allemaal veel makkelijker en simpeler dan het eruit ziet.

Wij hebben dit artikel geschreven zodat jij van (bijna) alle mogelijke weddenschappen de betekenis kan opzoeken , hoe ze in elkaar zitten en hoe je er winstgevend op kan wedden. Zo leggen we je bijvoorbeeld uit hoe accumulator wedden te werk gaat, wanneer je een over/under weddenschap moet afsluiten en belangrijke live wedden tips.

Wij van Sportgokken.eu willen dat jij geïnformeerd kan wedden op sport en zoveel mogelijk plezier en geld ermee kan verdienen. Samen verslaan we de bookmakers!

 

Wil je beginnen met weddenschappen af te sluiten op sport?

Maak nu gebruik van de volgende voordelen:

  • €30 gratis bet
  • 100% stortingsbonus 
  • Hoogste odds bij het wedden op sport
  • Promoties van tienduizenden euro’s per maand

Bij Betway.com vind je het grootste aanbod aan weddenschappen tegen de hoogste quoteringen.

Bezoek Betway.com >

(Ontvang als nieuwe speler een 100% stortingsbonus.)

 

We zetten alle mogelijke weddenschappen op alfabetische volgorde voor je en klik op de tekst voor meer informatie over de desbetreffende weddenschap:

A

Accumulator wedden

Een accumulator weddenschap is een weddenschap die meerdere weddenschappen combineert in één enkele weddenschap. Stel je bent van plan 4 losstaande weddenschappen af op wedstrijden in het weekend, als je ze dan combineert in één weddenschap krijg je een accumulator weddenschap.

Het voordeel van een accumulator weddenschap is dat de winsten veel hoger zijn omdat je een groter risico loopt, je hoeft maar 1 weddenschap van de 4 te verliezen om de gehele weddenschap te verliezen. Als je de weddenschap wint echter is het vaak jackpot en win je een groot bedrag!

 

Asian handicap wedden

Bij het Asian handicap gokken krijgt er één team een virtuele voorsprong, daardoor moet het andere team meer doelpunten scoren om te winnen. Het systeem komt van origine uit Indonesie en is zeer populair geworden begin 21 eeuw. Klik hier als je wilt weten hoe Asian handicap wedden precies werkt.

 

B

Both teams to score wedden

Deze weddenschap spreekt voor zich, je wed of beiden teams gaat scoren ja of nee. Deze weddenschap komt veel voor bij het wedden op voetbal. Stel je wilt wedden op AZ – Ajax en je voorstelt dat beiden teams gaan scoren. De eindstand is 1-3 voor Ajax dan win je de weddenschap, als het 0-3 was geweest dan had je de weddenschap verloren.

 

C

Corners wedden

Bij het wedden op corners zijn er meerdere mogelijkheden, zo kan je wedden op het totaal aantal corners in de wedstrijd, totaal aantal corners thuis team en uit team. Welke ploeg de meeste corners krijgt, en of er een even aantal corners zullen genomen worden of een oneven aantal. Volop mogelijkheden om lekker te gokken dus, als Ajax tegen een mindere ploeg speelt thuis is het slim om op een groot aantal corners te wedden.

 

Correct score wedden

Het correct score wedden kan je bij een groot aantal sporten doen, je voorspelt de precieze uitslag van een wedstrijd. Correct score wedden is het meest populair bij het voetbal, honkbal, tennis en basketbal. Je wint alleen als de uitslag van de wedstrijd precies hetzelfde is als jouw voorspellingen.

 

D

Double chance wedden

Dubbel kans wedden (Double Chance) is een populaire vorm van weddenschappen afsluiten op de uitkomst van een wedstrijd waar je niet helemaal 100% zeker van weet hoe die gaat eindigen.

Je kan bij het dubbel kans wedden op twee uitkomsten wedden en er hoeft er maar één van uit te komen om de weddenschap te winnen. Het risico is lager en daarom ook de quoteringen, maar je kan er wel systematisch goed geld mee verdienen.

Stel je sluit double chance weddenschap af op PSV – Real Madrid. je voorspelt dat of PSV wint of het een gelijkspel wordt. De wedstrijd eindigt in 1-0 voor PSV, je wint de weddenschap. Als het 1-1 was geworden had je ook de weddenschap gewonnen, alleen bij verlies van PSV had je de dubbel kans weddenschap verloren.

 

G

Gele/rode kaarten wedden

Het wedden op gele en of rode kaarten is in sommige wedstrijden heel erg verstandig, we raden onze voetbal-punters altijd aan om in verhitte derby’s zoals ‘De Klassieker’ of ‘Real Madrid tegen Barcelona’ minimaal op 4 gele kaarten te wedden. De odds hiervoor zijn meestal goed in verhouding met hoe groot de kans is dat het gaat gebeuren.

Bekijk altijd de statistieken van de jaren ervoor en ga na welke heethoofden er in het team voetballen zoals Pepe of Ramos. Sluit op aanleiding van deze informatie je weddenschap af op gele/rode kaarten.

Bij het wedden op gele of rode kaarten zijn er aantal opties, je kan op het totale aantal kaarten wedden, kaarten voor de thuis/en uitploeg. Wie er rood krijgt, welk team er rood krijgt, hoeveel rode kaarten er worden gegeven.

 

H

Halftime/fulltime wedden

Bij het halftime/fulltime wedden sluit je een weddenschap af op het resultaat van de eerste helft en na 90 minuten.  Naast de voetbal variant kan je bijvoorbeeld ook wedden op quarters in het basketbal of sets in het tennis. Als je een uitgebreide uitleg wilt over half time full time wedden klik dan hier.

 

L

Live wedden

Live wedden is het wedden terwijl de wedstrijd/etappe/gevecht bezig is. Je sluit dus live een weddenschap af. Het live wedden is de laatste tijd steeds populairder aan het worden en is bijna net zo populair als het pre-match wedden. Vooral het live wedden op voetbal komt veel voor, er zijn iedere dag tienduizenden mogelijkheden om live weddenschappen af te sluiten op alle kleine en grote voetbalcompetities.

Bij het live wedden zijn en meer mogelijkheden om weddenschappen af te sluiten dan bij het pre-match wedden, veel van de weddenschappen die je hier ziet beschreven zijn mogelijk in andere varianten tijdens het live wedden.

 

M

Match events wedden

Bij het match events wedden zijn er veel verschillende opties, zo kan je wedden op first goal, no goal no bet,(wie het eerste doelpunt scoort) als er geen doelpunt valt krijg je je inzet terug. Last goal, no goal, no bet,(wie het laatste doelpunt scoort) als er geen doelpunt valt krijg je je inzet terug.

 

O

Over/under wedden

Het over/under wedden komt steeds vaker voor als wed-optie zo kan je nu bijna op alles in een wedstrijd over/under wedden. Doelpunten, corners, gele kaarten, rode kaarten, ingooien en ga zo maar door.

Je sluit een weddenschap af of er minder of meer van iets gebeurd het gaat meestal in stappen van één. Stel je wed dat er minder dan 2.5 doelpunten worden gescoord in een Europa League duel, het eindigt in 2-0. Dan heb je de weddenschap gewonnen.

Wil je alles weten over het over/under wedden klik dan hier.

 

P

Penalty wedden

Bij het penalty wedden zijn er meerdere opties, zo kan je wedden op welk team een penalty mag nemen, of er uberhaupt penalty’s worden gegeven, hoeveel penalty’s in de wedstrijd, of er een penalty wordt gemist of gescoord.

 

S

Scorecast/wincast wedden

Bij het scorecast en wincast wedden sluit je weddenschappen af op welke speler er scoort en welk team er gaat winnen. Er zijn meerdere opties zo kan je wedden op wie er in de gehele wedstrijd scoort, het eerste doelpunt scoort, wie het laatste doelpunt scoort, hiernaast moet je in dezelfde weddenschap voorspellen hoe de wedstrijd eindigt. Dit kan werkt net zoals de gewone 1×2 weddenschap, je kan kiezen tussen winst, verlies, gelijkspel.

 

T

Total goals wedden

Total goals wedden is het wedden op het totale aantal doelpunten/punten die gescoord gaan worden in een bepaalde wedstrijd. Het wedden op totale goals/punten is mogelijk bij veel sporten maar het meest bij het wedden op voetbal. Je wed op het totale aantal doelpunten door te wedden of er minder of meer dan een bepaald aantal doelpunten worden gescoord. Het loopt op van 0.5 tot 7.5, en het werkt als een over/under weddenschap.

We gebruiken een voorbeeld om het je simpel uit te leggen. Stel FC Utrecht neemt het thuis op tegen PSV. Je denkt dat er in de totale wedstrijd meer dan 3 doelpunten gaan vallen. Dan wed je dat er over 2.5 doelpunten gaan vallen. Wil je je juist wedden dat er minder dan 3 doelpunten vallen, dan wed je under 2.5. Wil je wedden dat er geen doelpunten vallen? Wed dan op minder dan 0.5.

 

W

Win to nil

Is het afsluiten van twee weddenschappen in één. Je wed dat er een bepaald team gaat winnen en dat de tegenstander geen enkel doelpunt maakt. Als je het letterlijk vertaald staat er ook ‘Win tot nul.’ Je sluit de weddenschap dus winnend af als je team wint en de nul houdt.

 

Cijfers

3-way Handicap wedden

Een 3 way handicap weddenschap werkt in principe hetzelfde als een handicap weddenschap alleen is er ook de mogelijkheid om op een gelijkspel te wedden. Je kan de uitslag met hele doelpunten beïnvloeden. We leggen het eind aan de hand van een voorbeeld Real Madrid speelt in La Liga thuis tegen FC Barcelona, als je denkt dat Real Madrid met 3 doelpunten verschil gaat winnen, dan wed je op Real Madrid -2.

Die -2 staat voor het aantal doelpunten in de min waar Real Madrid mee begint, dus bij de start van de wedstrijd staat het dus Real Madrid -2 – 0 Barcelona. Hier kan je dus duidelijk zien dat Real Madrid 3 doelpunten meer moet maken om van Barcelona te winnen.

 

1×2 wedden

De meest voorkomende vorm van wedden, je wed op wie er gaat winnen of dat het een gelijkspel wordt. De 1 staat voor winst van de thuisspelende ploeg, de x voor gelijkspel en de 2 voor winst van de uitspelende ploeg. We leggen het even uit aan de hand van een voorbeeld. Het Nederlands elftal speelt thuis in de Amsterdam Arena tegen Duitsland voor een kwalificatieduel voor de Nations League. Je wilt wedden op een gelijkspel en de quoteringen zijn:

  • Nederland x 1.89 – Gelijkspel x 4.oo  – Duitsland x 2.25

Je wed op gelijkspel tussen Oranje en Duitsland en de eindstand is 2-2, je wint de weddenschap.

 

 

Beginnen met wedden

Wil je beginnen met wedden op sport en één of allemaal van de bovengenoemde weddenschappen afsluiten?

Bezoek dan Betway voor het grootste aanbod aan weddenschappen die er beschikbaar is voor de Nederlandse speler.

Bezoek nu Betway.com

(Ontvang een stortingsbonus van 100%).

 

0

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loader