Wedden op de Ronde van Spanje Vuelta 2018

 

(Ge-update 08/09/2018)

Als je wilt wedden op de Vuelta 2018 dan heb je een aantal zaken nodig.

Een van de belangrijkste zaken is de Beste Nederlandse Vuelta Bookmakers, waar je je weddenschap kan afsluiten. (Scroll naar beneden voor meer.)

Hiernaast hebben we een voorbeschouwing van iedere etappe in de Ronde van Spanje. Ben je benieuwd of het een sprintetappe gaat worden of juist een zware bergrit?

Bij ons ben je aan het juiste adres om het uit te vinden. De Ronde van Spanje – ook wel de Vuelta genoemd – is de laatste grote ronde van het jaar na de Ronde van Italië in mei en de Ronde van Frankrijk in juli.

Er staat dit jaar weer veel op het spel voor de grote ploegen, helemaal die nog niet zoveel hebben gewonnen. Er wordt dus vuurwerk verwacht! Dit betekend weer dat er volop kansen zijn om leuke voorspellingen te doen.

 

Wil je Wedden op de Ronde van Spanje 2018? Gaan de Nederlanders net zo goed presteren als in de Tour? Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk, Bauke Mollema zijn kanshebbers voor de eindzege.

 • Nairo Quintana wint de Vuelta 2018 x 2.00
 • Simon Yates wint de Vuelta 2018 x 4.00
 • Miguel Angel Lopez wint de Vuelta 2018 x 5.00
 • Rigoberto Uran wint de Vuelta 2018 x 9.00
 • Wilco Kelderman wint de Vuelta 2018 x 11.00 (NL)
 • Fabio Aru wint de Vuelta 2018 x 18.00
 • Alejandro Valverde wint de Vuelta 2018 x 19.00
 • Mikel Landa wint de Vuelta 2018 x 23.00
 • Steven Kruijswijk wint de Vuelta 2018 x 31.00 (NL)
 • Bauke Mollema wint de Vuelta 2018 x 801.00 (NL)

Bij Mr Green vind je de hoogste noteringen en het grootste aanbod aan weddenschappen voor alle wielerwedstrijden.

www.MrGreen.com

(Profiteer tijdelijk van een gratis weddenschap oplopend tot €50 of een stortingsbonus van 100% bij Mr Green.)

 

Bookmakers Vuelta 2018

Wil je wedden op de Ronde van Spanje 2018?

Dan hebben wij de beste Nederlandse Vuelta bookmakers voor je!

Wij hebben ze geselecteerd op een aantal belangrijke criteria zoals:

 • Welkomst bonussen voor nieuwe spelers
 • Hoogte van de quoteringen
 • Aanbod van wielrennen weddenschappen
 • Promoties voor loyale spelers
 • Gebruikersvriendelijkheid website (mobiel)

(Al onze bookmakers opereren legaal op de Europese Markt en zijn in het bezit van de benodigde licenties, zodat je straks je winst weer veilig terug kan storten op je bankrekening.)

€50 Gratis Bet @MrGreen

(Aanmelden is gemakkelijk en snel. Wedden op Wielrennen alleen toegestaan bij een leeftijd van 18+.)

 

Voorbeschouwing Ronde van Spanje 2018

De Vuelta van 2018 duurt 23 dagen waaronder twee rustdagen en start op 25 augustus in Malaga met een individuele tijdrit (proloog) van zo’n 8 kilometer en eindigt op zondag 16 september in Madrid. Naast de proloog in Malaga is er een individuele tijdrit van circa 32,5 km en zijn er veel heuvelachtige en berg(achtige) etappes.

De Ronde van Spanje begint in Zuid-Spanje en gaat na enkele etappes door het binnenland naar het noordelijk gedeelte van Spanje (omgeving Cantabria en de Pyreneeën (omgeving Andorra). De laatste etappe vindt volgens traditie plaats in Madrid.

De eerste week van de Vuelta oogt relatief eenvoudig met vlakke en heuvelachtige etappes, De 4e rit is behoorlijk pittig met twee lange beklimmingen waaronder de slotklim van de Sierra de la Alfaguara van zo’n 12 kilometer met een stijgingspercentage van ongeveer 5%. De eerste week wordt afgesloten met een zware bergrit naar La Covatilla; de laatste kilometers van deze etappe lopen omhoog met op het einde zo’n 7 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,5%.

Tweede week

De tweede week begint met een “sprintetappe” na de eerste rustdag. Daarna volgt in rit 11 een zware bergrit met een laatste beklimming op 18 kilometer van de streep. Rit 12 heeft een geaccidenteerd parcours met veel klimmetjes. Op 7, 8 en 9 september krijgen de renners veel beklimmingen voor de wielen.

De 13e etappe op 7 september eindigt op La Camperona – een slotklim van bijna 9 kilometer met soms stijgingspercentages van meer dan 15%. In rit 14 krijgen de renners 4 beklimmingen voor de kiezen met als laatste de klim naar Les Praeres. Ook rit 15 kenmerkt zich door veel steile beklimmingen en eindigt net als rit 14 met een aankomst bergop – de top van De Lagos de Covadonga wordt bereikt na circa 12 kilometer klimmen.

Derde week

Na de tweede rustdag begint de derde week van de Vuelta met een individuele tijdrit (16e etappe) van ongeveer 32 kilometer. De 17e etappe gaat over heuvelachtig terrein en eindigt met een slotklim van 7,6 kilometer naar Monte Oiz.

Na een vlakke etappe volgt een loodzware “tweedaagse” in de Pyreneeën in de omgeving van Andorra. Rit 19 eindigt op de Col de la Rabassa met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,3%. De 20e etappe is relatief kort (ongeveer 105 kilometer lang) maar is door de opeenvolging van beklimmingen (zes in totaal) waarschijnlijk de zwaarste etappe van de Ronde van Spanje van 2018.

 

Wie zijn de favorieten Vuelta 2018?

Er zijn geen uitgesproken favorieten voor de eindzege in de Ronde van Spanje 2018. R. Porte (uitgevallen in de Tour van 2018 na val), S. Yates (goede Giro gereden met een fatale inzinking in laatste week) en S. Kruiswijk (5e in de Tour van 2018) kunnen als favoriet bestempeld worden met W. Kelderman, R. Uran, A. Valverde en F. Aru als outsiders.

De vraag is of V. Nibali kan deelnemen aan de Vuelta na zijn val in de Ronde van Frankrijk van dit jaar en de daarop volgend operatie aan zijn rug. Gelet op het parcours  en de deelnemers kan in ieder geval veel spektakel worden verwacht in deze Ronde van Spanje.

Het wedden op wielrennen is enorm toegenomen in Nederland de laatste jaren, dit komt mede met het vernieuwde succes van de Nederlandse wielrenners zoals Dumoulin, Groenenwegen en Terpstra. We verwachten dat de lijn wordt doorgezet en dat we zeker ook op wat succes in de Vuelta kunnen rekenen.

7

7 thoughts on “Wedden op de Ronde van Spanje Vuelta 2018

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

loader