Wedden op Snooker

Snooker wedden

(Ge-update 10/01/2023)

Het weddenschappen afsluiten op de sport snooker is steeds populairder aan het worden, helemaal met de laatste ontwikkelingen met het live in-game wedden.

Mogelijkheden om te wedden op games, hoogste breaks, in game op frames en eventuele snelle verassingen maakt snooker tot een hele leuke en eventueel ook winstgevende sport om op te gokken.

Om goed te kunnen wedden op snooker heb je goede bookmakers nodig die een groot aanbod aan weddenschappen a aanbieden.

Wij hebben deze voor je uitgezocht, en nog wat algemene andere informatie over snooker en de oorsprong van het spelletje.

Wil je wedden op snooker toernooien?

The Masters en spelers zoals O’Sullivan, Shelby en Trump?

Bij Betcity.nl vind je het grootste snooker wed aanbod tegen de hoogste odds.

Bezoek Betcity.nl >

(Profiteer nu tijdelijk van een welkomstbonus van €300.)

Snooker Bookmakers

Wat maakt het kijken naar Snooker nog spannender?

Er een weddenschap op afsluiten natuurlijk, je kan tegenwoordig zelfs live in game wedden op wie het volgende frame wint, of wie gaat breaken!

Wij hebben de beste bookmakers voor je op een rijtje gezet en deze beoordeeld op een aantal belangrijke criteria:

 • Betrouwbaar & veilig
 • Bonussen & promoties
 • Aanbod van snooker weddenschappen
 • Hoogte van de quoteringen
 • Extra promoties voor loyale spelers

(Al onze bookmakers opereren legaal binnen de Europese Unie en zijn in het bezit van de benodigde licenties, zodat je straks je winst veilig terug kunt storten.)

Bekijk alle bookmakers >

Top 3 meest voorkomende snooker bets

In het snooker zijn er een aantal weddenschappen die je het vaakst zal kunnen afsluiten. Wij hebben de drie populairste voor je op een rij gezet.

Partij winst wedden

Wed op een speler waarvan je denkt dat hij de wedstrijd gaat winnen. Doe zoveel mogelijk research naar de vorm van de speler en eventuele eerdere partijen die ze tegen elkaar hebben gespeeld. Sommige bookmakers laten je met een handicap wedden om de odds wat evenwichtiger te maken.

Toernooi winst wedden

Je kan op ieder moment tijdens of voor een snooker toernooi wedden op wie de eind overwinnaar zal worden. Er is zelfs als het toernooi bezig is de meeste waarde te behalen, want soms lijkt het alsof een speler helemaal verloren is maar dan toch weer een comeback maakt.

Frame Wedden

Het wedden op frames is ideaal om live op te wedden tijdens de wedstrijd. Je kan natuurlijk ook van te voren wedden maar in het algemeen is het slimmer om even de vorm van de spelers te bekijken zodat je de beste odds krijgt.

Geschiedenis van het snooker


Snooker is een biljartspel voor twee spelers waarbij gekleurde ballen met een speelbal in zogenaamde ‘pockets’ moeten worden gespeeld.

Snooker zou zijn ontstaan in India in de tweede helft van de 19e eeuw; meestal wordt er van uit gegaan dat het huidige snookerspel uit 1875 stamt. Het zou in India zijn begonnen in het Engelse koloniale leger. Het woord “snooker” werd gebruikt voor het aanduiden van de soldaten in het leger.

Later werd het spel snooker genoemd. Vanuit India is snooker geïntroduceerd in het Verenigd Koninkrijk door J. Roberts. Het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland) is nog steeds het belangrijkste “snookerland”. Vanuit het Verenigd Koninkrijk heeft snooker zich verspreid over diverse landen in met name Europa en Azië waaronder China, Hongkong, Duitsland, België en Australië.

Het eerste wereldkampioenschap vond plaats in 1927. Dit kampioenschap kreeg steeds meer aanzien. In 1968 werd de WPBSA opgericht om de snookersport op professionele wijze te organiseren. Sindsdien worden er diverse “grote” wedstrijden georganiseerd in onder andere Engeland, China en enkele Europese landen.

Spelregels snooker

Snooker wordt gespeeld met 22 ballen waaronder de witte (cueball) en 21 gekleurde ballen. Er zijn 15 rode ballen en 6 gekleurde; deze laatste hebben verschillende waardes (punten) oplopend van een punt (rode bal) tot zeven punten (zwarte bal).

Met de witte bal kunnen de gekleurde ballen in de pockets worden gespeeld. Voordat een speler een gekleurde bal kan potten (in de pocket spelen) moet hij eerst een rode bal potten.

Het doel van het spel is om de meeste punten te behalen. De winnaar van een spel (zogenaamd ‘frame’) is degene die de meeste punten heeft verzameld. Een snookerwedstrijd bestaat uit een vooraf vastgesteld aantal frames (bij voorbeeld 7, 9, 11).

Wedstrijd format

Wedstrijden vinden plaats in verschillende rondes tot de uiteindelijke finale.

De plaats van de topspelers (Ranking) is gebaseerd op de resultaten die ze hebben behaald in officiële toernooien. De belangrijkste wedstrijd van snooker is het World Snooker Championship dat plaats vindt in het Verenigd Koninkrijk. In belangrijke toernooien wordt gespeeld om een prijzengeld van ongeveer 2 miljoen euro.

De belangrijkste snooker toernooien zijn:

 • China open
 • Sjanghai masters
 • UK Championship
 • Welsh open
 • World Snooker Championship
 • European masters
 • Irish open
 • De Masters

Top snooker-aars

De topspelers van de laatste decennia die het Wereldkampioenschap hebben gewonnen komen vrijwel allemaal uit het Verenigd Koninkrijk met uitzondering van N. Robertson uit Australië.

Lijst van ‘recente” wereldkampioenen:

 • M. Selby
 • S. Bingham
 • R. O’Sullivan
 • J. Higgins
 • N. Robertson
 • G. Dott
 • S. Murphy
 • P. Ebdon
 • M. Williams

S. Hendry en S. Davis zijn legendarische topspelers die beide meer dan eenmaal wereldkampioen zijn geweest, S. Hendry zelfs zeven maal.

Opkomende topspelers komen de laatste jaren vooral uit China (D. Junhui, L. Wenbo), Hongkong (M. Fu) maar ook uit bijvoorbeeld Belgie (L. Brecel).

0

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loader

Welkom op Sportgokken.eu

Om onze website te betreden moet je minimaal 24 jaar of ouder zijn.
De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Verder bevestigt u hiermee dat u 24 jaar of ouder bent, dat u zich bewust bent van de risico’s van online kansspelen, en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.
Sorry, we kunnen je (nog) geen toegang geven tot onze website.