Wedden Cricket

Cricket wedden

Cricket is een van de populairste sporten ter wereld (met name door India) en er wordt ook volop op gegokt door Europeanen.

De sport is steeds meer in aan het geraken en de online bookmakers bieden volop mogelijkheden om te gokken op cricket. Zo kan je tegenwoordig 365 dagen per jaar wedden op cricket wedstrijden en toernooien.

Het moderne cricket is bijna onherkenbaar als je het vergelijkt met het sobere begin in Zuid Engeland in de late 16e eeuw. Het spel wordt nog steeds gespeeld met een knuppel, een bal, twee setjes van ‘stumps’ en elf spelers aan iedere zijde echter is cricket een sport die ieder jaar blijft veranderen.

Wie voorspel jij als winnaar van de komende duels in cricket in 2023? (Scroll naar beneden)

Zet nu je voorspelling om in echt geld via onze beste bookmakers op het gebied van gokken op cricket – deze bieden alle cricket wedstrijden aan tegen de hoogste quoteringen.

Wil je wedden op cricket?

Toernooien zoals ICC World Cup 2023, The Ashes en nog veel meer.

✔ Maak nu gebruik van de volgende voordelen:

 • €250 freebet sport
 • €250 welkomstbonus casino
 • Hoogste odds bij het wedden op sport
 • Honderden euro’s per maand aan promoties

Bij Circus.nl vind je het grootste aanbod aan cricket weddenschappen tegen hoge quoteringen.

Bezoek Circus.nl >

(Profiteer nu van de 100% stortingsbonus.)

Bookmakers Cricket

Als je een weddenschap wilt afsluiten op cricket heb je als eerste nodig.

De beste cricket bookmakers met een groot aanbod van weddenschappen waar de partij die je zoekt tussen staat.

Wij hebben ze geselecteerd op een aantal belangrijke criteria zoals:

 • Bonussen
 • Odds
 • Aanbod van cricket partijen/weddenschappen
 • Promoties voor loyale spelers
 • Gebruikersvriendelijkheid mobiele website

(Al onze bookmakers opereren legaal op de Europese Markt en zijn in het bezit van de benodigde licenties, zodat je straks je winst weer veilig terug kan storten op je bankrekening.)

Bekijk alle bookmakers >

Meest voorkomende cricket weddenschappen

Er zijn verschillende manieren om te wedden op cricket, meeste online bookmakers bieden een groot menu van cricket weddenschappen aan. Het maakt niet uit of je nu wilt wedden op Test cricket, One Day Internationals of het steeds populairder wordende T20 format. We zetten voor jou de meest populaire en winstgevende cricket weddenschappen op een rij.

Wedstrijdresultaat

De meest populaire weddenschap op cricket is het wedden op de uitkomst van een cricket partij. In beperkte overs wedstrijden zijner maar twee mogelijke uitkomsten, dat één van de twee teams winst. In Test partijen is er een derde optie van een gelijkspel.

Wanneer je inzet op Test partijen herinner jezelf er dan altijd aan dat gelijkspellen steeds minder voorkomen – door de eindeloos vergrote ren-rates alleen slecht weer of een heel erg glad veld staat in de weg van een positief resultaat tegenwoordig.

Wedden op de goalscorers

Binnen de wedstrijd en of serie van wedstrijden kan je naast de uitslag ook wedden op wie er de meeste punten scoort. Dit kan erg veel geld opleveren omdat er vaak trends zijn waar je rekening mee kan houden, zoals topscorers die slaan binnen de top 3 posities van de line up over een beperkte aantal overs.

Hoogste openings-partnerschap

De hoogste openings-partners kan een interessante optie zijn om op te wedden voor cricket-punters. Het is vaak zo dat een bepaalde slagman het moeilijk heeft tegen een bepaalde werper – en dus als je er onderzoek naar doet hoe de twee tegen elkaar verhouden kan winst opleveren op het lange termijn.

Wedden op man of the match

Net zoals in in het wedden op basketbal of andere teamsporten kan je wedden op wie er man of the match wordt door de beste prestatie te leveren. Een slagman die snel honderd of meer slaat of een werper die extreem goed is zijn vaak favorieten voor deze weddenschap.

Totaal aantal vieren / zessen gescoord

Een groeiende markt aan weddenschappen is het wedden op het aantal ‘boundaries’ – of het totale nummers van vieren en zessen gescoord.

Welke soorten cricket kan je wedden?

Op welke cricket toernooien kan je wedden? Eerst moeten we het verschil kenmerken tussen het nationale en internationale cricket. Laten we beginnen met de focus te leggen op het internationale cricket. Zoals we hierboven hebben uitgelegd zijn er drie officiële erkende variaties van het spel die erkend worden door het International Cricket Council (ICC).

 • Test Cricket – wordt gespeeld over 5 dagen – beiden teams kunnen winnen of gelijkspel
 • One Day Cricket – wordt gespeeld in 1 dag – beiden teams hebben 50 overs
 • T20 Cricket – wordt gespeeld in een middag – beiden teams hebben 20 overs

Wedden op test cricket

Test partijen worden gespeeld over vijf dagen, dat geeft ons genoeg tijd om een goede cricket wed strategie te bedenken. Er zijn momenteel tien landen die Test partij status hebben – Engeland, Australië, Zuid Afrika, Nieuw Zeeland, West Indies, India, Pakistan, Sri Lanka, Bangladesh en Zimbabwe. Test partijen worden door cricket puristen gezien als het toppunt van cricket.

Omstandigheden bij test cricket

Iedere test partij wordt gespeeld over 15 sessies (ochtend, middag en avond sessies iedere dag) met een totaal van 90 overs geplant in iedere van de vijf dagen. Door de natuurlijke lengte van een test partij, moeten spelers rekening houden met een groot aantal variaties.

Het slaan kan heel erg makkelijk zijn de eerste dag door een gladde ondergrond, maar na 4 dagen spelen ziet het veld er heel anders uit. Ook vochtige en mistige omstandigheden in de ochtend kunnen het slaan moeilijk maken met de bal die alle kanten op gaat. De middag brengt weer zijn eigen kenmerken met zich mee als de zon verschijnt, een oudere bal en een vermoeiende aanval kan het slaan veel makkelijker maken dan in ochtend.

In kortere wedstrijden zoals ODI of T20 zijn deze verschillende condities en scenario’s minder van toepassing omdat het allemaal veel korter duurt. Test wedstrijd cricket spelers moeten zich veel meer kunnen aanpassen om succesvol te zijn op lange termijn. De verschillende omstandigheden in Test cricket partijen kunnen ervoor zorgen dat de scores heel erg verschillende van dag tot dag en zelfs van sessie tot sessie.

Test partijen series zijn meestal maar 3 wedstrijden, met een uitzondering bij de vier grootste Test partij spelende cricket naties: Zuid Afrika, India, Australië en Engeland. Hou dus rekening met al deze omstandigheden als je wilt wedden op Test cricket wedstrijden.

Populaire test cricket partijen

De oudste en meest bekende live cricket series heet ‘The Ashes’, deze wordt gespeeld tussen Engeland en Australie. Dit is een vijf partijen Test cricket series die om de twee jaar wordt gespeeld.

Wedden op The Ashes cricket is zeer populair en wordt zeker het meeste geld ingezet van alle cricket Test partijen.

Twee andere populaire Test partij series om op te gokken zijn de Basil D’Oliveria Trofee (gespeeld tussen Engeland en Zuid Afrika) en de Border-Gavasker Trofee (gespeeld tussen India en Australië).

Wedden op T20 cricket

T20 cricket groeit enorm snel, met veel internationale teams die stoppen met een gedeelte van de ODI’s of zelfs Test partijen om meer T20 wedstrijden in te plannen. Toen de televisiestations T20 massaal gingen uitzenden en veel cricket fans ter wereld inzagen dat het eigenlijk het beste format van de drie was zijn het aantal partijen enorm toegenomen.

Ieder jaar gaan meer cricket spelers die uitblinken in de T20 cricket partijen meer geld verdienen en worden ze populairder – er zijn nieuwe nationale T20 competities gestart en die betalen veel beter. Het nationale cricket is nog nooit een betere manier om geld te verdienen voor een cricket speler – T20 cricket is hiervoor verantwoordelijk.

Voor de cricket-punters is het ook een groot voordeel, het aantal cricket partijen waar je op kan wedden is significant gestegen en de odds zijn zeker ook goed te noemen omdat het nog een relatief nieuwe sport is. Heb je veel verstand van cricket en het gokken erop dan kan je er goed snel geld mee verdienen.

Wedden op One Day Cricket

Waar ODI en T20 cricket nog steeds als de minder belangrijke neefjes worden gezien van Test Cricket door veel internationale cricket fans, de gekleurde kleding en witte bal is zeker populair onder een groot gedeelte van de cricket fans, spelers en televisiestations in Azie en het Midden-Oosten.

Desondanks een aantal pogingen van het ICC om ODI te veranderen, is het nagenoeg hetzelfde gebleven sinds de Packer-geïnspireerde dagen. Vaak wordt het gespeeld in de middag/avond (eerste innings in de late middag, tweede innings in de nacht onder verlichting) met iedere kant die 50 over slaat met de winnaar die de meeste runs scoort.

ODI series tussen twee teams worden meesstal gespeeld als drie,vier of 5 partijen series. Sommige landen doen mee in de Tri-series, waar drie teams twee keer tegen elkaar spelen om de finalisten te bepalen die eenmaal tegen elkaar spelen en daar komt de winnaar uit.

Grote cricket ODI toernooien

Er zijn twee grote ODI ICC cricket toernooien, beiden worden gespeeld in een 4 jarige cyclus. Als eerste is er de ICC Champions Trophy en als tweede de ICC Cricket World Cup. Cricket wed tips voor de twee evenementen zullen we direct plaatsen als ze worden gehouden, veel online cricket punters houden van te wedden op de Cricket World Cup.

Korte geschiedenis van Cricket

Tot en met de midden jaren 1950 was het professionele cricket nog relatief amateuristisch. Wedstrijden werden gespeeld over meerdere dagen met 2 innings per kant. De winnaar was het team die de meeste runs had gemaakt over het totaal aantal gecombineerde innings.

Deze wedstrijden werden ook wel First-Class cricket partijen genoemd en werden naast Test matches (internationaal) gespeeld tot het limiet van overs cricket kwam in 1963.

Limited overs cricket, beter bekend als One Day cricket (oftewel List A als officiele titel) was ontwikkeld door de 1960s in het Engelse nationale cricket. De eerste One Day International (ODI) werd gespeeld vanaf 1971 in een Test wedstrijd tussen Australië en Engeland.

Dit was echter niet het ODI cricket zoals we het vandaag kunnen, de spelers droegen nog witte kleding en het spel werd nog gespeeld met een rode bal – het was pas in 1977 dat het cricket zoals we het nu kennen zichzelf had ontdekt.

Het gezicht van cricket werd weer veranderd in 2003 toen Engeland & Wales Cricket Board (ECB) hun eigen toernooi organiseerden ook wel bekend als Twenty20 (T20). Het doel was om een volledige cricket partij te spelen die ongeveer 90 minuten duurde. Het eerste t20 internationaal werd gespeeld in Auckland twee jaar later. Nieuw Zeeland ontving Australië in een hoog scorende partij in relaxte sfeer – beiden teams droegen retro tenues en hadden 1970’s neppe snorren op om respect te tonen naar Packer.

Gratis cricket wedden en tips

Hou altijd je ogen open voor Circus die vaak boosted odds geeft voor bepaalde cricket weddenschappen in de uren voor een partij wordt gespeeld. Boosted odds geven je een hogere uitbetaling dan de gemiddelde bij andere Nederlandse goksites.

Dit kan veel erg handig zijn als je van plan bent bijvoorbeeld te wedden op een bepaalde topscorer maar dat je vond dat originele odds wat laag waren.

Unibet bied nieuwe spelers een welkomstbonus aan van een gratis free bet van €50 – deze kan je mooi gebruiken om op cricket in te zetten en zo is je eerste weddenschap er een zonder risico.

Bij zowel Circus als Livescore Bet ontvang je als nieuwe speler een stortingsbonus van 100% oplopend tot €250 – deze kan je ook inzetten op cricket weddenschappen.

Om meer te weten te komen over de huidige gratis weddenschappen en promoties van de bookmakers, klik hier op onze gratis wedden pagina. Alles wat je wilt weten over gratis weddenschappen en bookmaker promoties kan je daar vinden.

loader

Welkom op Sportgokken.eu

Om onze website te betreden moet u minimaal 24 jaar of ouder zijn.
Welke leeftijd heeft u?
De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Verder bevestigt u hiermee dat u 24 jaar of ouder bent, dat u zich bewust bent van de risico’s van online kansspelen, en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.
Sorry, we kunnen je (nog) geen toegang geven tot onze website.