Wedden op Rugby

Rugby wedden

Als je wilt beginnen met wedden op Rugby heb je een aantal zaken nodig. 

Rugby is aan populariteit aan het winnen in Europa, en uit onderzoekt blijkt dat in sommige steden zelfs een ledenstop is. Deze lijn trekt zich online door, er wordt namelijk steeds meer online gewed op rugby en dat is niet zonder reden.

Je kan er namelijk goed geld mee verdienen als je er verstand van hebt.

Wie zijn jouw favorieten voor het komende duel of voor de eindoverwinning in The Six Nations Championship?

Wil je je voorspelling omzetten in winst? Wij hebben de beste online bookmakers voor je geselecteerd op te wedden op rugby waar je als Europese speler welkom bent. Hiernaast hebben we alles wat je nodig hebt om geïnformeerd te kunnen beginnen aan je rugby wed-avontuur.

Wil je wedden op de Rugby League of Rugby Union? 

Beiden zijn mega populair onder de spelers, Ruby en het wedden erop is helemaal in.

Bij Betcity.nl vind je het grootste aanbod aan Rugby weddenschappen tegen de hoogste quoteringen. 

Bezoek Betcity.nl >

(Profiteer nu van een stortingsbonus van 100% bij Betcity.)

Rugby Bookmakers

Als je een weddenschap wilt afsluiten heb je als eerste nodig:

De beste rugby bookmakers met een groot aanbod van weddenschappen waar het gevecht dat je zoekt tussen staat.

Wij hebben ze geselecteerd op een aantal belangrijke criteria zoals:

  • Welkomst bonussen voor nieuwe spelers
  • Hoogte van de odds
  • Aanbod van rugbypartijen/weddenschappen
  • Promoties voor loyale spelers
  • Gebruikersvriendelijkheid website (mobiel)

(Al onze bookmakers opereren legaal op de Europese Markt en zijn in het bezit van de benodigde licenties, zodat je straks je winst weer veilig terug kan storten op je bankrekening.)

Bekijk alle bookmakers >

Rugby weddenschappen

We hebben het over de beste rugby bookmakers gehad waar je kan wedden tegen de hoogste quoteringen. Maar je moet natuurlijk ook weten, welke wed mogelijkheden er zijn en hoe die precies in elkaar zitten.

Vrees niet want wij hebben de meest voorkomende rugby weddenschappen hieronder voor je op een rij gezet:

Wedstrijd winnaar

Dit is de meest simpele en voor zichzelf sprekende weddenschap die bij alle bookmakers beschikbaar is. Je sluit een weddenschap af op het resultaat van de wedstrijd. Je hebt hierbij drie opties, overwinning van ploeg A, overwinning van ploeg B of een gelijkspel. Het gelijkspel levert meestal het meeste op omdat dat het meest onwaarschijnlijke is.

Handicap

Een handicap weddenschap kan een wedstrijd waar normaal niks aan is spannend maken. Je kan team’s namelijk met een negatieve score of positieve score laten beginnen door ze een aantal punten in mindering te geven of juist erbij te geven voordat de wedstrijd begint.

Win marge

Dit is ook een veelkomende weddenschap bij de online bookmakers, de naam zegt het al genoeg, je moet voorspellen met hoeveel marge een team gaat winnen. Dit komt vaak voor bij de Six Nations Cup, bijvoorbeeld Wales wint met 1-12 punten.

Dubbel resultaat

Bij een dubbel resultaat weddenschap wed je op twee uitslagen in plaats van een. Deze zijn de uitslag van de eerste helft en de uitslag van de volledige wedstrijd. Je krijgt uitbetaald als je ze allebei correct hebt.

Eerste try scoren

Deze wordt eigenlijk alleen aangeboden in de grootste rugby union wedstrijden, eerste try scoren, werkt in principe hetzelfde als bij het wedden op voetbal. Je wed op wie er als eerste scoort, je kan op een team maar ook op een specifieke speler wedden.

Wedden Six Nations Championship

Het zeslandentoernooi is het belangrijkste rugby toernooi van het jaar. Er doen 6 Europese landen mee, de deelnemers zijn: Het Engelse rugbyteam, het Franse rugbyteam, het Welshe rugbyteam, het Schotse rugbyteam, het Ierse rugbyteam en het Italiaanse rugbyteam.

Voor Ierland komen de spelers van zowel de Ierse Republiek en Noord-Ierland. Het gokken op de Six Nations Cup is mega populair! Je zou het ongeveer kunnen vergelijken met de Champions League in het voetbal, of de Grand Slam toernooien bij het wedden op tennis.

Het toernooi heeft een rijke geschiedenis en werd voor het eerste gehouden in 1883, toen de ‘Home Nations’ de landen die de competitie hebben opgestart een jaarlijks toernooi begonnen. De Home Nationals zijn Engeland, Ierland, Wales en Schotland. Later kwamen zowel Frankrijk en Italië er bij en sindsdien is het de ‘Six Nations Cup’.

 

Wanneer wordt het Six Nations Rugby toernooi gehouden?

Het toernooi wordt de eerste maanden van het kalenderjaar gehouden. De competitie werkt als volgt, de winnaar van een wedstrijd krijgt twee punten en de verliezen nul, een gelijkspel is één punt waard. Als er twee teams zijn met een gelijk aantal punten wordt er naar de onderlinge resultaten en het doelsaldo gekeken voor een winnaar.

Bij de Six Nations Championship zijn er vaak goede mogelijkheden om te wedden op rugby, met hoge quoteringen. Als je het een keer wilt uitproberen dan kan je dat doen via Fastbet, waar je veilig via iDEAL kan wedden. Tevens zijn al onze online bookmakers in het bezit van de benodigde licenties om legaal binnen de Europese Unie weddenschappen aan te bieden op sport.

Wedden Rugby Competities

In het Rugby zijn net als bij het voetbal, enorm veel nationale competities waar je op kan wedden. Er zijn er een paar die er bovenuit steken qua niveau en speelstijl. Echter kan je op de meeste wel weddenschappen afsluiten. Je kan bijvoorbeeld overal wedden op alle Rugby League en Rugby Union toernooien/wedstrijden.

Hiernaast is het ook mogelijk om volop te wedden op Pro 14, Lions Tour, European Champions Cup en Challenge Cup. Genoeg mogelijkheden om het gehele jaar door op rugby toernooien en competities te wedden. Onze bookmaker Fastbet heeft het grootste aanbod aan rugby competities en weddenschappen van allemaal.

Rugby Toernooien en competities zoals: European Challenge Cup, European Champions Cup, Six Nations Championship, Super Rugby, Challenge Cup, NRL, Super League, State of Origin & meer.

Wedden The Rugby Championship (Tri Nations Cup)

De Rugby Championship is hetzelfde als The Six Nations Championship maar dan voor het zuidelijk halfrond. Voorheen ook wel bekend als de Tri Nations Championship. Voorheen werd het gehouden met 3 landen: Zuid-Afrika, Nieuw Zeeland en Australië. Daar kwam in 2012 verandering in toen Argentinië erbij kwam.

Het toernooi bestaat sinds 1996 en het wordt gehouden van augustus tot en met oktober. De landen spelen tweemaal tegen elkaar.

De recordwinnaar is Nieuw Zeeland met maar liefst 15 overwinningen, daarna komt Australië met 4 en Zuid-Afrika met 3, Argentinië wist het toernooi nog nooit te winnen. Het live wedden op The Rugby Championship is mogelijk.

 

Wedden WK Rugby

Het wereldkampioenschap rugby werd voor het eerst gehouden in 1987, sindsdien wordt het toernooi om de vier jaar gehouden en georganiseerd door de IRB (International Rugby Board.)

Voor die tijd werd al vaker gesproken over een WK Rugby alleen kregen ze het maar steeds niet voor elkaar. Pas toen in 1987 ook Zuid Afrika voor stemde was het een feit en sindsdien is het een groot succes.

De recordwinnaar is Nieuw-Zeeland met 3 overwinningen, hierna komen beiden Zuid-Afrika en Australië met 2 overwinningen beiden, Engeland wist het Wereldkampioenschap Rugby eenmaal te winnen. De huidige titelhouder is Zuid-Afrika, wie wordt volgens jou de volgende WK winnaar in 2023?

loader

Welkom op Sportgokken.eu

Om onze website te betreden moet u minimaal 24 jaar of ouder zijn.
Welke leeftijd heeft u?
De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Verder bevestigt u hiermee dat u 24 jaar of ouder bent, dat u zich bewust bent van de risico’s van online kansspelen, en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.
Sorry, we kunnen je (nog) geen toegang geven tot onze website.