Wedden op de World Grand Prix Darts

World Grand Prix Darts wedden

(Ge-update 01/07/2023)

Als je wilt wedden op de World Grand Prix Darts zijn er een aantal zaken die je nodig hebt.

De World Grand Prix is een darts toernooi georganiseerd door de PDC, het toernooi wordt jaarlijks gehouden in Dublin, Ierland.

Het toernooi is opgericht in 1998 en werd oorspronkelijk gehouden in de Casino Rooms in Rochester, Kent.

Wie gaat er volgens jou de World Grand Prix of Darts winnen?

Zet je voorspelling nu om in echt geld via onze bookmakers waar je tegen de hoogste quoteringen kan inzetten op de World Grand Prix of Darts.

Wil je wedden op de World Grand Prix of Darts?

Maak nu gebruik van de volgende voordelen:

  • €300 welkomstbonus
  • €20 gratis bet per week
  • Hoogste odds bij het darts wedden
  • 100% stortingsbonus als nieuwe speler
  • Promoties van tienduizenden euro’s per maand

Bij Bet365.nl vind je het grootste aanbod aan dartweddenschappen tegen de hoogste quoteringen.

Bezoek Bet365.nl >

(Ontvang nu als nieuwe speler een stortingsbonus van 100% bij Bet365.)

Bookmakers World Grand Prix

Wil je wedden op de World Grand Prix Darts?

Wij van sportgokken.eu hebben de beste bookmakers voor je geselecteerd op het gebied van darts, deze zijn beoordeeld op een aantal belangrijke criteria zoals:

  • Het aanbod van dart weddenschappen
  • Welkomst bonussen voor nieuwe spelers
  • Hoogte van quoteringen en odds
  • Extra promoties
  • Gebruikersvriendelijkheid van de website (mobiel)

(Al onze bookmakers opereren legaal binnen de Europese Unie en zijn dan ook veilig en betrouwbaar, zodat je straks gemakkelijk je winst terug kan boeken op je bankrekening.)

Bekijk alle bookmakers >

Toernooi Opzet

In 2009 werd het evenement verplaatst naar waar het nu wordt gehouden, Citywest Hotel Convention Centre. De World Gran Prix is een van de grootste dart toernooien en is een ranked toernooi voor de PDC Order of Merit. Het prijzengeld is meer dan €400.000 en de winnaar neemt meer dan een ton mee naar huis.

Er doen 32-darters mee aan het World Grand Prix of Darts, de top 24 van de PDC Order of Merit en daarnaast 4 Ierse en 4 PDC gekwalificeerden.

In tegenstelling tot de andere PDC toernooien kent de World Grand Prix een ander spelconcept, dus niet het gebruikelijke 501-spel. De darters moeten iedere leg openen en beëindigen met een dubbel/bull’s eye, in dit spelformat kan het voorkomen dat een darter een leg heeft uitgegooit zonder dat de tegenstander er uberhaubt aan is begonnen.

Het toernooi kent 5 rondes die via het knock-out systeem worden gespeeld, de eerste ronde kent best of 3 sets (eerste met 2 sets wint). In de tweede ronde geldt een best of 5 sets (eerste met 3 sets wint). In de kwart finale is er ook een best 5 sets(eerste met 3 sets wint). In de halve finale een best 7 sets (eerst met 4 sets wint).

De finale wordt gespeeld met een best of 9 sets (eerste met 5 sets wint). In 2021 wordt het toernooi van 1 oktober tot 7 oktober gehouden in Dublin.

Wie zijn benieuwd of Michael van Gerwen weer de finale haalt hij won het toernooi ondertussen al 5 keer, wat voorspel jij?

Nederlanders & de World Grand Prix

Het eerste kleine succesje van een landgenoot was in 2001 toen Roland Scholten de finale wist te halen maar deze verloor van de Engelsman Alan Warriner-Little.

Daarna was het een tijd stil totdat in 2008 en 2009 Raymond van Barneveld tweemaal de finale haalde maar helaas ook tweemaal verloor van de levende dart legende Phil Taylor. In 2012 was het eindelijk zover en won niemand anders dan Michael van Gerwen als eerste Nederlander het toernooi.

Hij wist daarna nog tweemaal het toernooi op zijn naam te schrijven in 2014 en 2016 en nog een verloren finale in 2015 tegen Robert Thorton. In 2018 en 2019 won hij respectievelijk van Dave Chisnall en Peter Wright.

Gaat hij in 2021 zijn zesde overwinning pakken?

Wedden op Darts

Wil je beginnen met wedden op darts maar weet je niet hoe je een weddenschap moet afsluiten?

Bij wedden op darten leggen we je eenvoudig en simpel uit wat de meest voorkomende dart weddenschappen zijn.

Wij van sportgokken.eu bieden zowel het laatste dartnieuws als wed tips aan voor de aankomende dartpartijen.

Wil je direct beginnen met wedden op de World Grand Prix Darts?

Bezoek dan nu vrijblijvend onze beste goksites en bekijk welke je het meeste bevalt.

Bekijk alle goksites >

loader

Welkom op Sportgokken.eu

Om onze website te betreden moet u minimaal 24 jaar of ouder zijn.
Welke leeftijd heeft u?
De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Verder bevestigt u hiermee dat u 24 jaar of ouder bent, dat u zich bewust bent van de risico’s van online kansspelen, en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.
Sorry, we kunnen je (nog) geen toegang geven tot onze website.